ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ

Ευχαριστούμε για ακόμη μία χρονιά την μονάδα αιμοδοσίας του Μεταξά , και τους εθελοντές αιμοδότες που προσήλθαν για την αιμοδοσία και την στήριξη της τράπεζας αίματος του Συλλόγου μας , καθώς και αυτούς που έδωσαν δείγμα για μυελό των οστών , στηρίζοντας την προσπάθεια του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας .

Η επόμενη εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Μαϊου 2014 , σε συνεργασία με την μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Μεταξά . Παράλληλα και σε συνεργασία με το σύλλογο Όραμα Ελπίδας , όσοι επιθυμούν θα μπορούν με εύκολη διαδικασία να δώσουν δείγμα για εξέταση, προκειμένου γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών .

========================================================================

Και αυτή την χρονιά πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου μας και συγκεκριμένα την Κυριακή 21 /04/2013. Ευχαριστούμε θερμά όσους προσήλθαν για να αφιερώσουν λίγο χρόνο από την ζωή τους  προκειμένου προσφέρουν ζωή με το αίμα τους , σε κάποιον συνάνθρωπο μας. Ευχαριστούμε επίσης και την μονάδα αιμοδοσίας του νοσοκομείου Μεταξά για τον επαγγελματισμό τους.
Όποιος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί και επιθυμεί να δώσει αίμα μπορεί να προσέλθει στο νοσοκομείο Μεταξά/Μονάδα αιμοδοσίας από Δευτέρα έως Παρασκευή (8:30-14:00) και να δώσει αίμα , δηλώνοντας συμμετοχή για την τράπεζα αίματος του Συλλόγου Γονέων 4ου Δημοτικού Δραπετσώνας . Όσοι από τους εθελοντές  βρεθούν στην ανάγκη για χορήγηση αίματος να επικοινωνήσουν στο τηλ. 6983507439 με τον κο Τσίγγερη Β. υπεύθυνο της τράπεζας αίματος του Συλλόγου.
======================================================================

Ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου μας εδώ και 4 χρόνια έχει δημιουργήσει Τράπεζα Αίματος , προκειμένου βοηθήσει και σταθεί δίπλα σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη .
Η κίνηση μας αυτή και η προσφορά των εθελοντών αιμοδοτών είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας.
Tα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται , ούτε αντικαθίσταται. Μόνο χαρίζεται . Για τον αιμοδότη κοστίζει 10 λεπτά από το χρόνο του , ενώ για τον ασθενή δώρο  ζωής.
Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια η Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου μας έχει διαθέσει 25 μονάδες αίματος σε γονείς και παιδιά του σχολείου μας , που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση και ζήτησαν την βοήθεια μας . Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που και η λιγοστή βοήθεια δίνει ζωή και αισιοδοξία σε έναν απλό άνθρωπο , φανταστείτε την ανάταση ζωής που θα δώσετε σε έναν ασθενή την στιγμή που ζητάει το δικαίωμα για να ζήσει .
Ποιοι μπορούν να δώσουν αίμα : Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα, ηλικίας 18-65 ετών. Για νέους ηλικίας 17 ετών χρειάζεται γραπτή συγκατάθεση γονέων ή κηδεμόνων.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΑΠΟ ΩΡΑ 10:00 ΕΩΣ 13:00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ .                                                                               Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ.

Με εκτίμηση το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων

=======================================================================

Όσοι εθελοντές αιμοδότες-μέλη της τράπεζας αίματος του Συλλόγου μας, έχουν ανάγκη από μονάδες αίματος , μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Πρόεδρο του Συλλόγου (6983507439) προκειμένου προωθηθεί το αίτημα στην αντίστοιχη μονάδα αιμοδοσίας του Μεταξά.
Όσοι γονείς δεν έχουν συμμετέχει στην αιμοδοσία αλλά βρίσκονται στην ανάγκη για χορηγία μονάδων αίματος , παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν στο παραπάνω τηλέφωνο προκειμένου  τους δοθεί βοήθεια , ανάλογα με την διαθεσιμότητα που υπάρχει.

=======================================================================
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 4η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου μας , το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 , στο χώρο του σχολείου μας. Ευχαριστούμε όσους γονείς και φίλους χάρισαν ζωή σε συνάνθρωπο μας , δίνοντας 5 λεπτά από το χρόνο τους. Ευχαριστούμε και όσους προσπάθησαν και συμμετείχαν αλλά για διάφορους λόγους δεν ήταν δυνατόν να τους πάρουν αίμα. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στην μονάδα αιμοδοσίας του Μεταξά για τον επαγγελματικό τρόπο τον οποίο τόσο χρόνια συνεργαζόμαστε. Όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν την τράπεζα αίματος το Συλλόγου μας , μπορούν να μεταβούν στην αιμοδοσία του νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΆ τις καθημερινές και το Σάββατο , πρωινές ώρες.(08:30-14:00)                                                                            .
=====================================================================

Αγαπητοί γονείς και φίλοι , το επόμενο Σάββατο 31 Μαρτίου και από ώρα 10.00 έως 13.30 θα πραγματοποιήσουμε την 4η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου μας στο χώρο του σχολείου (Μ.Μπότσαρη 48 Δραπετσώνα).
Η αιμοδοσία είναι μία ευγενική πράξη , μία πράξη προσφοράς ζωής στον συνάνθρωπο μας.
Είναι ζήτημα ζωής και τιμής . Αυτό προσπαθεί ο Σύλλογος μας να προωθήσει ως μία πράξη αλληλεγγύης προς τους γονείς , φίλους και παιδιά που καθημερινά δοκιμάζονται και βρίσκονται στην ανάγκη , διότι όλοι μας ή συγγενείς μας ή φίλοι μας κάποια στιγμή θα βρεθούν στην ανάγκη να το επιζητήσουν.

Θέλοντας να σας ενημερώσουμε για την διαδικασία της αιμοδοσίας ,θα πρέπει να γνωρίζεται ότι :
- ο όγκος του αίματος που λαμβάνεται είναι το 1/20 του συνολικού όγκου αίματος του ανθρώπου.
- η αναπλήρωση του χαμένου όγκου γίνεται σε 10 μόνο λεπτά , ενώ ο όγκος του πλάσματος σε 12 ώρες.
- η αιμοδοσία είναι ωφέλιμη για τον οργανισμό κάθε υγιούς δότη ,διότι κινητοποιείται ο μυελός των οστών του , για την παραγωγή νέων κυττάρων αίματος.
- ο πόνος της βελόνας διαρκεί όσο ένα τσίμπημα , δηλαδή μια στιγμή. Την υπόλοιπη ώρα ο αιμοδότης απλώς ανοιγοκλείνει την γροθιά του , προκειμένου διευκολυνθεί η φλεβική επάνοδος του αίματος νιώθοντας ένα μοναδικό συναίσθημα ικανοποίησης και συμπαράστασης.

Όσοι από τους αιμοδότες επιθυμούν , μπορούν τις επόμενες ημέρες από την αιμοδοσία να πραγματοποιήσουν δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις στην μονάδα αιμοδοσίας του νοσοκομείου Μεταξά , με το οποίο συνεργαζόμαστε.
Όσοι αιμοδότες στο μέλλον χρειαστούν μονάδες αίματος οι ίδιοι ή συγγενείς τους μπορούν να αποτανθούν στην Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου μας , η οποία και θα διαθέσει τις απαιτούμενες μονάδες.
Με βεβαίωση που θα χορηγηθεί από την μονάδα αιμοδοσίας μπορεί ο εργαζόμενος να την προσκομίσει στην εργασία του για χορήγηση αιμοδοτικής άδειας ή ο μαθητής -σπουδαστής για να δικαιολογήσει απουσίες.
Στην διαδικασία της αιμοδοσίας μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι άνθρωποι ηλικίας άνω των 18 ετών.

Οποιοσδήποτε είναι άρρωστος ή παίρνει φάρμακα θα μπορεί να ενημερώσει τον γιατρό που θα είναι παρόν προκειμένου λάβει την έγκριση ή όχι για την αιμοδοσία.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συμμετοχή σας.

===================================================================

Ο Σύλλογος μας στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας , τα παιδιά μας και τους γονείς έχει δημιουργήσει Τράπεζα Αίματος και έχει πραγματοποιήσει τρεις αιμοδοσίες εντός του σχολείου μας. Έτσι και φέτος έχει προγραμματισθεί το Σάββατο 31/3/12 και από ώρα 10:00-13:30 η τέταρτη κατά σειρά εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί εντός του σχολείου μας, σε συνεργασία με την μονάδα αιμοδοσίας του νοσοκομείου Μεταξά.
Σας πληροφορούμε ότι έως σήμερα έχουν διατεθεί για ανάγκες συνανθρώπων μας, δεκάδες μονάδες αίματος , από την Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου μας.
ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ ΠΟΣΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!