Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014 :
ώρα 11.15 π.μ. Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (επι της οδού Αγων. Πολυτεχνείου , Δραπετσώνας), Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων απο τα σχολεία του Δήμου μας.

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014 :
ώρα 10.00 π.μ. Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου.
ώρα 10.45 π.μ. Πλατεία Κύπρου , επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Πανηγυρικός της ημέρας απο τον Δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο.
ώρα 12.00 το μεσημέρι Λ. Δημοκρατίας , παρέλαση μαθητών , αντιστασιακών και άλλων σωματείων.

Ο σημαιοφόρος και οι παραστάτες θα είναι του τμήματος Στ2.

1 σχόλιο:

1. Σήμερα στο σχολείο μας , έγινε η γιορτή για να τιμηθεί η 28η Οκτωβρίου 1940 και οι αγώνες του λαού μας ενάντια στους κατακτητές. Ήταν μια σύντομη αλλά περιεκτική σε μηνύματα παρουσίαση από τους μαθητές των Δ1-Δ2 τμημάτων του σχολείου μας. Συνηθίζεται πάντα, ή σχεδόν πάντα , τα εύσημα να τα παίρνουν οι δάσκαλοι-ες των τάξεων και οι καθηγητές των ειδικών μαθημάτων να περνούν απαρατήρητοι. Γράφοντας λοιπόν εδώ θέλουμε η κυρία Ανθή κι εγώ (Βαγγέλης Πεταλάς) να αναφέρουμε τη μεγάλη προσφορά της κυρίας Μαρίας-καθηγήτριας μουσικής- και της κυρίας Βένιας (Ευγενίας)-καθηγήτριας θεατρικής αγωγής. Η μεν πρώτη διδάσκοντας τα παιδιά τα τραγούδια της παράστασης κι η δεύτερη γράφοντας και καθοδηγώντας τους μικρούς ηθοποιούς μας. Θα ήταν φυσικά παρ'αλειψη απ'ο μέρους μας να μην αναφέρουμε και την κυρία Στέλλα-δασκάλα της πρώτης- η οποία έντυσε με εικόνες τα μουσικά μέρη της γιορτής. Σαν κλείσιμο ένα μεγάλο ευχαριστούμε στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, διότι ό,τι ζητήσαμε μας το πρόσφερε δίχως γκρίνια και μιζέρια αλλά με μεγάλη προθυμία.
    Σας ευχαριστούμε όλους De profundis.

οι δάσκαλοι του Δ1 και Δ2
    Καραλή Ανθούλα