Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014

Κλείσιμο σχολείων και συγχώνευση σχολικών μονάδων στο Κερατσίνι και σε όλη την Ελλάδα

Φωτογραφία εξωφύλλουΜπορεί εμείς αυτή την περίοδο να προγραμματίζουμε τις εκδηλώσεις του σχολείου και του συλλόγου μας , αλλά παράλληλα οι ιθύνοντες του Υπουργείου Παιδείας συνεχίζουν να επεξεργάζονται και να παίρνουν αβίαστα αποφάσεις για κλείσιμο σχολείων και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων σε όλη την Ελλάδα. Απόδειξη η απόφαση για την συγχώνευση των 22ου και 5ου Δημοτικών σχολείων στο Κερατσίνι με αποτέλεσμα την κατάργηση οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών και την σύμπτυξη μαθητών και τμημάτων , σε τάξεις που θα υπερβαίνουν τον αριθμό των 25 μαθητών (+ 10%). Η σχολική κοινότητα δικαίως αγανακτισμένη και σε εγρήγορση παρακολουθεί την υλοποίηση των προθέσεων του Υπουργείου για την απαξίωση του δημόσιου σχολείου και την προσπάθεια της να λάβουν το δικαίωμα της μόρφωσης και της εκπαίδευσης οι έχοντες και κατέχοντες...
Φωτογραφία: ΣΥΛΛΟΓΟΙ   ΓΟΝΕΩΝ   ΚΑΙ   ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 22ου και 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ  ΓΟΝΕΩΝ  ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΧΩΝΕΥΣΕΩΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ
    Μετά από Γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την 27 Μαΐου 2014
στο 5ο δημοτικό σχολείο Κερατσινίου αποφασίστηκαν μετά από ψηφοφορία των παρευρισκομένων τα εξής  :
                 Τετάρτη 28 Μαΐου 2014
  Συγκέντρωση  στην πλατεία Κρήνης στη Νίκαια ,προς συμπαράσταση στο 9ο και 19ο Δημοτικά             σχολεία που είναι υπό συγχώνευση.
Πέμπτη  29 Μαΐου 2014
Διαμαρτυρία  Γονέων  έξω από την κεντρική είσοδο του σχολείου καθώς και ευρύτερη ενημέρωση γονέων αλλά και κατοίκων της περιοχής ,σχετικά με την συγχώνευση των σχολείων.
Παρασκευή 30 Μαΐου 2014.
ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΣ ΕΝΔΕΙΞΗ   ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Πρωί ώρα 08¨00
Συγκέντρωση απάντων  στην είσοδο του σχολείου (Γονείς και μαθητές).
*Δεν λείπει κανέις
Απόγευμα  ώρα 18¨30
Συγκέντρωση στην πλατεία Νίκης στην Αμφιάλη (Ζαρντέν-τριγωνάκι).
Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας επί της οδού Π.Τσαλδάρη.
Τρίτη 3 Ιουνίου 2014
Συκέντωση στις 13¨30 στην  πλατεία Κοραή στον Πειραιά
Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας Συλλόγων Γονέων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Πειραιά
ΕΙΝΑΙ   ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ    ΌΛΩΝ    ΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ  ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝΣτις κινητοποιήσεις των Συλλόγων Γονέων και εκπαιδευτικών συμμετείχε και ο δικός μας Σύλλογος με την παρουσία του τόσο έξω από τα σχολεία όσο και στην πορεία-διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στον Πειραιά . Ο κυνισμός και ψυχρή συμπεριφορά του διευθυντή της Αβάθμιας εκπαίδευσης , μπροστά σε γονείς ,εκπαιδευτικούς, στο νεοεκλεγμένο Δήμαρχο και βουλευτές , ήταν χαρακτηριστικός των προθέσεων τους , για το μέλλον του δημόσιου σχολείου .
Ο Σύλλογος μας στηρίζει τις προσπάθειες και κινητοποιήσεις των υπό συγχώνευση σχολείων και θα σταθεί δίπλα τους όποτε χρειαστεί .
Περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση μπορείτε να λαμβάνετε και από την σελίδα http://syllogosgon5.blogspot.gr/
σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων 5ου Δημοτικού Κερατσινίου:

ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ....
        Κυνική η ομολογία του προϊστάμενου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά "εγώ είμαι ένας δημόσιος υπάλληλος καριέρας ".Μάλιστα..
        Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος κανονίζει και παίρνει αποφάσεις για την τύχη και την μόρφωση των παιδιών μας.
        Αυτός ο άνθρωπος είναι τα μάτια και τα αυτιά του Υπουργείου Παιδείας στη περιοχή μας. Που αντί να προβάλει τα χιλιάδες προβλήματα που έχουν τα σχολεία μας και να προτείνει λύσεις στους ανωτέρους του,κάνει το ακριβώς αντίθετο.Προτείνει σχολεία για κλείσιμο και εκπαιδευτικούς για απόλυση. Γιατί είπαμε..είναι υπάλληλος καριέρας και έχει αποποιηθεί τον ρόλο του εκπαιδευτικού.Γιατί λειτουργεί σαν υπάλληλος πολυεθνικής ,που αν θα δείξει καλή διαγωγή και εφαρμόσει τις εντολές της για περισσότερη παραγωγή με λιγότερα έξοδα, θα πάρει το Βonus στο τέλος της χρονιάς.
       Γιατί δεν τον νοιάζει αν οι μαθητές μέσα στην τάξη είναι υπεράριθμοι.Γιατί δεν τον νοιάζει αν απολυθούν συνάδελφοί του.Γιατί δεν τον νοιάζει πόσες ζωές παιδιών θα αλλάξουν με αυτά που αυτός πρότεινε..........Αυτός και οι ανώτεροί του είναι υπάλληλοι καριέρας,υποτελείς στις επιταγές των μνημονίων που στο όνομα της ανάπτυξης καταστρέφουν την Παιδεία.......Δεν τους νοιάζει.....
       Νοιάζει όμως εμάς.Νοιάζει τα παιδιά μας.
       Δεν θα αφήσουμε κανένα" υπάλληλο καριέρας"να σταθεί εμπόδιο στη σωστή μόρφωση των παιδιών μας.
       Απαιτούμε να μη συγχωνευθεί κανένα σχολείο.
       Απαιτούμε να μη γίνει καμιά απόλυση εκπαιδευτικού.
       Θέλουμε Δημόσια και δωρεάν Παιδεία.

ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ