Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014

Κινητοποιήσεις για τα σεμινάρια της ατομικής αξιολόγησης

Αγαπητοί γονείς , μπορεί η σχολική χρονιά να τελείωσε και να ετοιμαζόμαστε για καλοκαιρινές διακοπές , παράλληλα όμως τα κυβερνητικά σχέδια είναι σε πλήρη ανάπτυξη...συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων , αξιολογήσεις ,κατάργηση οργανικών θέσεων κ.λ.π.
Για το θέμα της ατομικής αξιολόγησης , για το οποίο έχουν κληθεί οι διευθυντές των σχολείων να εφαρμόσουν , σας κοινοποιούμε  έγγραφο επιστολή του συλλόγου εκπαιδευτικών '' Η ΠΡΟΟΔΟΣ '' το οποίο μας εστάλει , για την πληρέστερη ενημέρωση σας :

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ “Η ΠΡΟΟΔΟΣ”                                                                                     Πειραιάς    14-6-2014
ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ & ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ   Τ. Κ. 185 45 ΠΕΙΡΑΙΑΣ                       Αριθ. Πρωτ.:  25/14

ΤΗΛ.: 210 4613836 – FAX.:  2104615409
ΚΙΝ.: 6972210342 -  6937114024

ΗΛΕΚ/ΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ: www.e-proodos.gr
E-mail:proodospeiraia@gmail.com

Θα ακυρώσουμε τα σεμινάρια των Δ/ντών για
                                     την ατομική αξιολόγηση

η αξιολόγηση ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Τις τελευταίες εβδομάδες το υπουργείο, οι περιφέρειες και οι δ/νσεις έπαιζαν “κρυφτό” και προσπαθούσαν να αιφνιδιάσουν τους εκπαιδευτικούς για τη διεξαγωγή των σεμιναρίων των δ/ντών για την ατομική αξιολόγηση, για να αποφύγουν τις αντιδράσεις.

Ώσπου έφτασαν στο απίστευτο σημείο να ειδοποιήσουν τους διευθυντές των σχολείων την Παρασκευή μετά τις 3μ.μ. (και αφού οι εκπαιδευτικοί είχαν αποχωρήσει από τα σχολεία και η γενική συνέλευση του συλλόγου είχε τελειώσει) ότι τη Δευτέρα και την Τρίτη στις 8 το πρωί πρέπει να βρίσκονται στο 11ο ή στο 32ο Δημοτικά Σχολεία Πειραιά για να πάρουν μέρος σε σεμινάριο που αφορά στην ατομική αξιολόγηση. Είναι απαράδεκτοι. Γίνονται επικίνδυνοι προκειμένου να απορροφήσουν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και να προωθήσουν τα σχέδια για την αξιολόγηση!

Όσα τερτίπια και αν χρησιμοποίησαν δεν τους βοήθησαν καθώς σε όλη τη χώρα τα σεμινάρια σχεδόν παντού ακυρώθηκαν.

Συγκλονιστική ήταν η συμμετοχή των δ/ντών στη 48ωρη απεργία, οι οποίοι σε πάρα πολλές περιοχές απείργησαν καθολικά! Δεν θέλουν να βρεθούν στο ρόλο του αξιολογητή – δήμιου που τους επιφυλάσσει το σχέδιο του Υπουργείου, για να αποφασίζουν για το πάγωμα τις εξέλιξης , την περικοπή μισθού ακόμα και την απόλυση των συναδέλφων. Δε θέλουν να συμβάλουν στον τρόμο και την υποταγή των εκπαιδευτικών.

Μεγάλες ήταν και οι συγκεντρώσεις των συναδέλφων που ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στις στάσεις εργασίας και τις συγκεντρώσεις αποκλεισμού των χώρων  των σεμιναρίων.

Αυτή η μάχη μας αφορά όλους.  Η προσπάθεια αιφνιδιασμού δε θα τους σώσει – τα σεμινάρια θα τα ακυρώσουμε.

·        Καλούμε όλους τους δ/ντές να σταθούν με τη μεριά του  των συναδέλφων, να δηλώσουν απεργοί στη 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ (όπως έκαναν οι συνάδελφοι τους σε όλη τη χώρα) και να μην περάσουν το κατώφλι των σεμιναρίων.

·        Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις στους χώρους των σεμιναρίων. Η επιτυχία της μάχης για την ακύρωσή των σεμιναρίων είναι υπόθεση όλων μας. Υπάρχει προκηρυγμένη 3ωρη στάση εργασίας από τη ΔΟΕ, εάν χρειαστεί να κάνουν χρήση οι συνάδελφοι σε περίπτωση συγκεκριμένου έργου που τους έχει ανατεθεί, δεδομένου ότι δεν έχουμε τους μαθητές στο σχολείο.

Θα μας βρουν μπροστά τους - ακυρώνουμε τα σεμινάρια της ΝΤΡΟΠΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 7.30 πμ έξω από τα 11ο και το 32ο Δημοτικά Σχολεία Πειραιά

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ, ΩΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ,ΟΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ (Περιάνδρου 2 & Υψηλάντου ΑΜΦΙΑΛΗ).