Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Ασφάλεια και κίνδυνος σωματικής ακεραιότητας μαθητών

Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου για ακόμη μία φορά , επισκέφθηκε το γραφείο Αντιδημάρχου Παιδείας και του Δημάρχου προκειμένου ενημερώσει και ενημερωθεί σχετικά για θέματα που απασχολούν το σχολείο μας . Συγκεκριμένα κατατέθηκε έγγραφο με αρ.πρ.5/7-4-2014 με θέμα ΄΄Ασφάλεια και κίνδυνος σωματικής ακεραιότητας μαθητών΄΄ .         Το αναφερόμενο κείμενο έχει ως εξής :
========================================================================

ΘΕΜΑ : ΄΄ Ασφάλεια και κίνδυνος σωματικής ακεραιότητας μαθητών ΄΄

1.     Ο Σύλλογος μας , σας ενημερώνει και σας καταθέτει προτάσεις για θέματα ασφάλειας και κινδύνου σωματικής ακεραιότητας  των μαθητών και των γονέων , που αντιμετωπίζουν καθημερινά κατά την έξοδο τους από το σχολείο και έχει ως εξής :

α. Στην οδό Μάρκου Μπότσαρη και συγκεκριμένα μεταξύ των οδών Αγ. Παντελεήμονος και Καλοκαιρινού υπάρχει κυκλοφορία οχημάτων και στις δύο κατευθύνσεις , με αποτέλεσμα κατά την ώρα της αποχώρησης των μαθητών να δημιουργείται σημαντικό κυκλοφοριακό πρόβλημα  με κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα μαθητών και γονέων , με συχνές προστριβές μεταξύ οδηγών και πεζών.
            β. Επί των πεζοδρομίων της οδού Μ. Μπότσαρη, που κινούνται οι μαθητές και γονείς , σταθμεύουν συνεχώς οχήματα με αποτέλεσμα οι πεζοί να κατεβαίνουν στο δρόμο γιατί παρεμποδίζονται από τα οχήματα με κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας των πεζών .
            γ. Οι πινακίδες σήμανσης , περιφερειακά του σχολικού συγκροτήματος  , άλλες είναι κατεστραμμένες και άλλες χρήζουν καθαρισμού  ενώ δεν υπάρχουν φωτεινοί σηματοδότες επί της οδού Αναπαύσεως , δρόμου ταχείας κυκλοφορίας .
            δ. Η ύπαρξη κάδων απορριμμάτων επί της οδού Αγ.Παντελεήμονος  δίπλα στην δυτική είσοδο-έξοδο του Δημοτικού σχολείου , εμποδίζει την διέλευση των μαθητών και γονέων , οι οποίοι συχνά διασχίζουν το δρόμο με κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα.

2.    Για τους ανωτέρω λόγους και μετά από σχετική αλληλογραφία (προς το Δήμο) με την οποία σας έχουμε ξανά-επισημάνει αυτούς τους κινδύνους , παρακαλούμε για άμεση ανάληψη ενεργειών από μέρους σας , προκειμένου εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η σωματική ακεραιότητα των μαθητών .

3.    Ο Σύλλογος  Γονέων προτείνει :
           α. Την μονοδρόμηση της οδού Μ. Μπότσαρη τουλάχιστον , μεταξύ των οδών Αγ.Παντελεήμονος και Καλοκαιρινού .
           β. Την σήμανση με τοποθέτηση νέες ευκρινών πινακίδων περιφερειακά του σχολείου.
           γ. Την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών κίτρινου χρώματος προειδοποίησης , επί της οδού Αναπαύσεως ( ύψος 3ου Νηπιαγωγείου ) και επί της διασταυρώσεως των οδών Σωκράτους και Αγ.Παντελεήμονα .  Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη διασταύρωση  συχνά σημειώνονται ατυχήματα και συγκρούσεις οχημάτων (ακριβώς στο σημείο της διάβασης) , λόγω μειωμένης ορατότητας (πρόταση για τοποθέτηση καθρέπτη οδικής σήμανσης).

δ. Την δυνατότητα απαγόρευσης διέλευσης οχημάτων στην οδό Μ. Μπότσαρη (μεταξύ των οδών Καλοκαιρινού – Αγ. Παντελεήμονος ), τις καθημερινές από ώρα 14:00 έως 14:15 , με την τοποθέτηση φορητών πινακίδων σήμανσης , κατόπιν αδείας του τμήματος Τροχαίας , το οποίο και θα μας υποδείξει και ορίσει την συγκεκριμένη διαδικασία.
           ε. Την τοποθέτηση με εύκαμπτα πλαστικά κολωνάκια σήμανσης επί του πεζοδρομίου εκατέρωθεν των εξόδων-εισόδων του σχολείου και στις εισόδους των διαβάσεων , όπου συνήθως καταλαμβάνονται από παρκαρισμένα οχήματα.
           δ. Την απομάκρυνση των κάδων απορριμμάτων επί της οδού Αγ. Παντελεήμονος και την κατασκευή του πεζοδρομίου στην υπάρχουσα εσοχή .

4.      Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας  λόγο αρμοδιότητας και την ενημέρωση μας  για την πορεία των αιτημάτων μας.

Με εκτίμηση για το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων

Ο Πρόεδρος                                            Η Γεν.Γραμματέας
                                   Βασίλης Τσίγγερης                                        Μόσχου Μαίρη
 =======================================================================

Για τα θέματα που αναφέρονται στο κείμενο λάβαμε την διαβεβαίωση από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας ότι θα ληφθούν άμεσα ενέργειες , όπως και έγινε για κάποια από αυτά την στιγμή της συνάντησης .
-Επίσης συζητήθηκαν τα θέματα των χρημάτων του ΣΑΤΑ (χρήματα που έχουν δοθεί για εργασίες και επισκευές των σχολείων και τα οποία έως σήμερα δεν έχουν διατεθεί ) που ανέρχονται στο ποσό των 200.000 ευρώ περίπου και αφορούν τα σχολεία του Δήμου. Σημειωτέον ότι το θέμα αυτό βγήκε στην επιφάνεια μετά τις κινητοποιήσεις και τις παρεμβάσεις της Ένωσης Γονέων και των Συλλόγων Γονέων μετά από δυναμική κινητοποίηση. Από ότι μας γνωστοποιήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός και θα προκυρηχτεί σχετικός διαγωνισμός για την ανάθεση έργων και επισκευών στα σχολεία , σύμφωνα με τις ανάγκες και προτεραιότητες που θα καθορίσουν οι τεχνικές υπηρεσίες ( προφανώς και θα έπρεπε να συμμετέχει σε αυτή την διαδικασία η επιτροπή παιδείας και η Ένωση Γονέων και εκπροσώπων Συλλόγων διδασκόντων ) .
-Επίσης τέθηκε το θέμα των απλήρωτων επί 3 μήνες σχολικών τροχονόμων (για τα οποία έχουν εγκριθεί αλλά ΄΄τσεκουρεμένα΄΄ τα χρήματα) και συμβασιούχων καθαριστριών .
-Αναφερθήκαμε τόσο στον Αντιδήμαρχο Παιδείας όσο και στον Δήμαρχο για την ημιτελή παρέμβαση που αναγκάστηκε να κάνει ο Δήμος, μετά την κινητοποίηση μας, στην παιδική χαρά ανάμεσα στο Δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο. Από ότι μας έδωσε να καταλάβουμε ο Δήμαρχος μας, οι παρεμβάσεις προς το παρόν για την παιδική χαρά έγιναν με αυτή την ημιτελή μορφή (χωρίς διαμόρφωση του χώρου και κατεστραμμένος τάπητας) και προτεραιότητα για την καλύτερη αισθητική της πόλης είναι η κατασκευή συντριβανιών (βλέπε πλατεία Κερατζάκι ) . Τα σχόλια δικά σας .

VS

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΕΙΝΑΙ : ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ-ΟΔΗΓΟΙ  ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΤΤΟΥΝ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ , ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ , ΜΗ ΠΑΡΚΑΡΟΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΕΖΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ .