Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

Αυτισμός: Μιλάμε, Μαθαίνουμε, Κατανοούμε

Με  αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό, το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη», η ΕΨΥΜΕ και το  Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά για παιδιά με αυτισμό, διοργανώνουν διημερίδα την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Απριλίου 2014 με θέμα
Αυτισμός: Μιλάμε, Μαθαίνουμε, Κατανοούμε
Σκοπός της διημερίδας είναι να απαντήσει σε ερωτήματα αλλά και να θέσει προβληματισμούς σε σχέση με τη διάγνωση, τις καταλληλότερες θεραπευτικές μεθόδους και εκπαιδευτικές παρεμβάσεις αλλά και τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.
Την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014, θα διεξαχθούν ομιλίες από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες τις οποίες  μπορούν να παρακολουθήσουν  επαγγελματίες ψυχικής υγείας, γονείς, εκπαιδευτικοί και φοιτητές. Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στο «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη», 2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου, 185 35 Πειραιάς
Το Σάββατο 5 Απριλίου 2014 θα διεξαχθούν εργαστήρια τα οποία απευθύνονται κυρίως σε γονείς. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στα 2 κτήρια τού «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη»: 2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου, 185 35 Πειραιάς και Πραξιτέλους 169 & Μπουμπουλίνας, 185 35 Πειραιάς. Παράλληλα στο κτήριο της οδού 2ας Μεραρχίας 36 θα λειτουργεί  έκθεση με κουτιά προσαρμοσμένων δραστηριοτήτων από το  Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά.

Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής στην σελίδα http://dim-eid-peiraia.blogspot.gr/