Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της σχολικής μονάδας κατά το σχολικό έτος 2013-2014

Μέχρι την Παρασκευή 4/4/2014 έχει δοθεί προθεσμία στους διευθυντές/ντριες να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία συγκρότησης των ομάδων εργασίας που θα αποτελούνται από εκπαιδευτικούς του σχολείου και οι οποίοι θα πρέπει να αυτοαξιολογήσουν τις σχολικές μονάδες.
Η σχετική εγκύκλιο ( βλέπε εδώ) έχει πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις από τους Συλλόγους εκπαιδευτικών και την ΔΟΕ (http://www.doe.gr/ )  , η οποία έχει αναγγείλει 24ωρη απεργία για την Παρασκευή 4/4/14 .
Σε περίπτωση που ο σύλλογος διδασκόντων δεν μπορεί να καταλήξει σε απόφαση συγκρότησης επαρκούς αριθμού ομάδων εργασίας ή συγκεκριμένης σύνθεσης ή κατανομής αρμοδιοτήτων (π.χ. τους δείκτες που θα επεξεργαστεί κάθε ομάδα), τότε ο Διευθυντής του σχολείου, σύμφωνα με το άρθρο 39, παρ. 15, ΦΕΚ 1340/2002, υποχρεούται να ορίσει τον αριθμό, τη σύνθεση και τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες κάθε ομάδας.
 Στη συνέχεια και μέχρι 31-5-2014, ο σύλλογος διδασκόντων θα πρέπει να συνεδριάσει και αφού λάβει υπόψη του τις εισηγήσεις των ομάδων εργασίας, μέσα από ανοικτό διάλογο, να προβεί στην γενική εκτίμηση της σχολικής μονάδας με την αποτύπωση των 15 δεικτών καθώς επίσης να αποφασίσει για τα σχέδια δράσης που θα υλοποιηθούν το επόμενο έτος.
Η τελική έκθεση αυτο αξιολόγησης θα πρέπει να υποβληθεί μέχρι τέλους του διδακτικού έτους.
Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, καλούνται μέχρι 11-4-2014 να αποστείλουν στον Διευθυντή του Γραφείου Υπουργού πίνακα με τα σχολεία στα οποία τυχόν δεν έχει ολοκληρωθεί η συγκρότηση των ομάδων εργασίας.

Ο Σύλλογος Γονέων σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς θα προσπαθήσει να σας παρέχει πλήρη ενημέρωση με εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα .

Σχετικά Δελτία Τύπου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ