Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Η Γενική Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης οργανώνει σήμερα, Παρασκευή 21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, στις 11.00, εκδήλωση με τη συμμετοχή 2.500 παιδιών, τα οποία θα σχηματίσουν μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το μνημείο του Παρθενώνα με το σύνθημα: «Αγκαλιάζουμε την Ακρόπολη, Αγκαλιάζουμε τη Δημοκρατία, Αγκαλιάζουμε την Ανθρωπότητα».

Τα παιδιά (όλων των εθνικοτήτων και ΑμεΑ) θα πουν τραγούδια σχετικά με το νόημα της ημέρας ενώ ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα πραγματοποιήσει λήψεις. Τα παιδιά θα αφήσουν πολύχρωμα μπαλόνια στέλνοντας το μήνυμα της ειρηνικής και δημιουργικής χωρίς διακρίσεις συνύπαρξης των ανθρώπων.

Στις 12.00 θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Θα συμμετάσχουν οι καλλιτέχνες Σόνια Θεοδωρίδου, Αντώνης Ρέμος, Μελίνα Ασλανίδου, Δημήτρης Μπάσης καθώς και ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η κα Έλντα Πανοπούλου. Παράλληλα, θα λάβουν χώρα και δρώμενα από την ομάδα αρχαίας όρχησης του Θεάτρου «Δόρα Στράτου».

Στην εκδήλωση θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας και οι παρατηρήσεις σας μας δίνουν ώθηση στο να γίνουμε καλύτεροι . Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας .