Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014

΄΄ Πολιτιστική και Δημιουργική Άνοιξη ΄΄

΄΄ Πολιτιστική και Δημιουργική  Άνοιξη ΄΄  με σειρά εκδηλώσεων, δράσεων , διαλέξεων και παραστάσεων αναμένεται το επόμενο δίμηνο , στο σχολείο μας από το Σύλλογο Γονέων σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς , τους μικρούς μαθητές και τους γονείς  . Οι εκδηλώσεις μας θα ξεκινήσουν με την καθιερωμένη έκθεση βιβλίου , που θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 4 Απριλίου έως την Δευτέρα 7 Απριλίου .

Παράλληλα αυτές τις ημέρες θα επισκεφθούν το σχολείο μας και θα μιλήσουν σε μικρούς και μεγάλους :

το Σάββατο 5/4/14 , ώρα 11:00 η γιατρός πνευμονολόγος Δήμητρα Μπούσιου η οποία θα παρουσιάσει διαδραστικά  απόσπασμα από το βιβλίο ''Οι κούπες του Γιάννη και ο Χάρης και η βαλτόσαυρα '' μέσα από το οποίο θα περάσει μηνύματα σε παιδιά και γονείς για την βλαβερή και κακή συνήθεια του καπνίσματος και τις επιπτώσεις  .

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ

το Σάββατο 5/4/14 ώρα 12:30  ο Γιώργος Λεμπέσης  συγγραφέας μυθιστορημάτων , παραγωγός και ηθοποιός θεατρικών παραστάσεων (βλέπε ΄΄Ψαρόσουπα΄΄ ) ,

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

την Κυριακή 6/4/14 , ώρα 11:30  ο αγαπημένος συγγραφέας , σεναριογράφος και γνωστός τηλεπαρουσιαστής παιδικών εκπομπών Χρήστος Δημόπουλος , ο οποίος επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ, που τιμήθηκε δυο φορές (2005 και 2008) με το Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Παιδικής Εκπομπής .

Κατά την διάρκεια της έκθεσης βιβλίου θα πραγματοποιηθεί Πασχαλινό BAZAAR με πασχαλινά είδη τα οποία ήδη έχουν ξεκινήσει και φτιάχνουν οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών και με υλικά που αγόρασε ο Σύλλογος μας , με σκοπό την πώληση και συγκέντρωση χρημάτων , τα οποία θα διατεθούν στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και νοσηλεύονται στο ογκολογικό νοσοκομείο Ελπίδα .

Τις μεθεπόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις και διαλέξεις , απο επιστημονικούς ,συλλογικούς φορείς (Χαμόγελο του Παιδιού) και καθηγητές με θεματολογίες σχετικές με την σχολική-ενδοοικογενειακή  βία , ανθρώπινη αξιοπρέπεια και κοινωνικό αποκλεισμό . Οι ημέρες και ώρες που θα πραγματοποιηθούν , θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανάρτηση .

Το μήνα Μάιο θα πραγματοποιηθεί η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου μας (Σάββατο 3/5/14) σε συνδυασμό με εκδήλωση και συζήτηση για τους γονείς .

Θεατρικές παραστάσεις της θεατρικής ομάδας ΄΄ Μπανανόφλουδες΄΄ και παραστάσεις από τμήματα του σχολείου μας ετοιμάζονται πυρετωδώς  , με αποκορύφωμα τις ανοικτές γιορτές στο προαύλιο χώρο απο τον Σύλλογο μας και το σχολείο στις αρχές Ιουνίου .

Η συμμετοχή σας και το ενδιαφέρον σας θα μας δώσει κουράγιο και δύναμη να ανταπεξέλθουμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο για την επιτυχία αυτών των εκδηλώσεων.

Με εκτίμηση το Δ.Σ.