Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

Είναι απορίας άξιον μετά από τόσα χρόνια αγώνων , κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων για ένα αξιοπρεπές δημόσιο σχολείο , για αναγκαίες επισκευές και συντηρήσεις των σχολείων που πολλά από αυτά δυσλειτουργούν και  είναι επικίνδυνα για τα παιδιά μας και τους εργαζόμενους σ'αυτά , να ενημερωνόμαστε λίγους μήνες πρίν τις εκλογές ότι '' λεφτά υπάρχουν '' . Το ποσό που αναφέρεται στο κατωτέρω έγγραφο και το οποίο είναι διαθέσιμο για τις ανάγκες των σχολείων είναι: 242.498,83 ευρώ. Γιατί τόσο καιρό δεν ήταν εφικτή η διάθεση του και διαχείριση του , για τις επείγουσες ανάγκες των σχολικών κτιρίων όπως το δικό μας ? Πιθανόν έπρεπε να προηγηθεί η κινητοποίηση των γονέων και η διαμαρτυρία της Ένωσης Γονέων και των Συλλόγων και σε <τυχαία σύμπτωση> με την διενέργεια των εκλογών να δοθεί αναλυτικά το ποσό που αντιστοιχεί στη ΣΑΤΑ . Έστω και προεκλογικά απαιτούμε να δοθούν τα χρήματα για τις εργασίες και επισκευές των σχολικών μονάδων και να γίνει η διαχείριση τους με απόλυτη διαφάνεια και με την έγκριση της επιτροπής παιδείας , των σχολικών επιτροπών και με την σύμφωνη γνώμη της Ένωσης Γονέων .
     Η επισκευή του προαύλιου χώρου που καθημερινά τα παιδιά μας κινδυνεύουν να τραυματιστούν από την ολισθηρότητα του δαπέδου , η επισκευή των κερκίδων , η αντικατάσταση κουφωμάτων , η επισκευή του αποχετευτικού δικτύου στις τουαλέτες των παιδιών και ο ελαιοχρωματισμός του κτιρίου μετά από την αποκατάσταση της μόνωσης της οροφής (δημοπρατημένο έργο ΟΣΚ) είναι από τα βασικότερα και άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δικό μας σχολείο .
     Ελπίζουμε να μην έχει την ίδια τύχη όπως και η διεκδίκηση μας για την ανάπλαση της παρακείμενης παιδικής χαράς , για την οποία άμεσα ο κος Δήμαρχος επισκέφθηκε και είδε την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί , και το αποτέλεσμα ήταν να βαφτούν τα τοιχία περιμετρικά και .... έως εδώ . Συνεχίζουν οι κούνιες να είναι διαλυμένες ,φρεάτια παγίδες χωρίς καπάκια , και τάπητας 20 τ.μ. διαλυμένος . Αυτή είναι η ανάπλαση που υποσχεθήκατε κ.Δήμαρχε ?

Ακολουθεί το έγγραφο του Γραφείου Παιδείας για την ενημέρωση σας :ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ                          Κερατσίνι 10.2.2014
Δ/ΝΣΗ:ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ,                                                       Αρ.πρωτ.:10677/18-2-2014
ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ
ΜΑΘΗΣΗΣ
Πληροφορίες:Ελένη Μυργιαλή
Τηλ.:2132074677-681-682                                                                                                                                   
                                                                                                ΠΡΟΣ
                                                                                                             Δ/ντές Σχολείων
                                                                                                            Συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων
                                                                                                            Ενωση συλλόγων & Κηδεμόνων
                                                                                                            Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας


ΘΕΜΑ: Ενημέρωση σχετικά με το υπ’αριθμ.5766/29.1.204 έγγραφο της Ενωσης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

       Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας  έχοντας ως σκοπό  την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων καταβάλλει συνεχώς προσπάθειες για την ποιοτική αναβάθμισή τους. Λόγω της οικονομικής δυσπραγίας στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι, αδυνατούμε να καλύψουμε έγκαιρα όλο το κόστος των αναγκαίων τεχνικών παρεμβάσεων.
      Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε οι οποίες διαπιστώθηκαν   από κοινού  με την Τ.Υ. του Δήμου, είχε ήδη αποφασισθεί η αναγκαιότητα μιας σειράς τεχνικών παρεμβάσεων στα σχολεία της πόλης μας με τη μορφή εργολαβίας, η οποί ήταν ένα από τα βασικά αιτήματα της ΄Ενωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων.
       Η Δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης Λουκά Τζανή και ύστερα από προσωπική μου πρωτοβουλία, θέλοντας να επιβεβαιώσουμε την άμεση ανταποκρισή μας στην ανάγκη επίλυσης των υπαρκτών προβλημάτων των σχολικών κτιρίων, σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που μας παρέδωσε η Ταμειακή Υπηρεσία ο Δήμος μας επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών(ΣΑΤΑ) για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων ως εξής: για το χρονικό διάστημα από 01/01/12 έως 31/12/12  με το ποσό των 217.860,00€ ,και
-          για το διάστημα 01/01/13 έως 31/12/13 με το ποσό των 147.100,00€

      Από τα παραπάνω ποσά εξοφλήθηκαν τα πιο κάτω χρηματικά εντάλματα:
·         ΧΕΠ 976/5-7-12 Νικολαίδης –Κουτσονικόλας    ποσό 6.510,23€
·         ΧΕΠ 977/24-10-12 Νικολαίδης-Κουτσονικόλας  ποσό 23.096,58€
·         ΧΕΠ 603/28-12-12 Ι.Νισταζάκης –Γ.Κρούσκος   ποσό 7.576,42€
·         ΧΕΠ 1935/28-12-12 Σεραφείμ Στάθης                 ποσό 23.172,65€
·         ΧΕΠ 1936/21-12-12 Σεραφείμ Στάθης                 ποσό 39.485,09€
·         ΧΕΠ 963/28-6-13 Σεραφείμ Στάθης                     ποσό 22.620,20€
ΣΥΝΟΛΟ:                                                                122.461,17€

    Τα πιο πάνω χρηματικά εντάλματα αφορούσαν αποκλειστικά συντήρηση και επισκευή των παρακάτω  σχολικών  συγκροτημάτων :
·         Ζάππα-Παπαναστασίου
·          Σμύρνης –Ζάππα
·         Δεμερτζή & ¨Ελλης
·         Σμύρνης –Κομνηνών
·         Χιλής Διογένους
·         Παλαιολόγου- Βοσπόρου
·         25ης Μάρτη και Ανδριανού
·         Καισαρείας –Κουντουριώτη

     Το υπόλοιπο ποσό της επιχορήγησης για τα οικονομικά έτη  2012-2013 (ύψους 242.498,83€)  συμπεριλαμβάνεται στο χρηματικό υπόλοιπο έτους 2013, που μεταφέρθηκε στη χρήση του έτους 2014.
Να σημειωθεί ότι από το ανωτέρω ποσό των 25.000Ευρώ έχουν ήδη δρομολογηθεί για την υλοποίηση του έργου της ανακατασκευής των WC Δημοτικού Σχολείου του Κερατσινίου, συνεπώς σε συνέχεια και μετά τη σύσκεψη που συγκάλεσα με τους Δ/ντές της Τ.Υ., των Οικονομικών Υπηρεσιών και της Δ/νσης Κοιν/κής Πρόνοιας Παιδείας και Πολιτισμού αποφασίσθηκε να δημοπρατηθεί μια ενιαία εργολαβία για όλα τα σχολεία που έχουν ανάγκη και η οποία θα καλυφθεί από το ποσό της ΣΑΤΑ που υπολείπεται, η εργολαβία θα καλύψει διάφορες  τεχνικές εργασίες σε σχολεία του Δήμου μας, όπως επιστρώσεις  προαύλειων  χώρων, βαψίματα των σχολείων εσωτερικά και εξωτερικά, επιδιορθώσεις και κατασκευές κουφωμάτων, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες, τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων.
    Με γνώμονα πάντα, τη συνεχή προσπάθεια μας να προσφέρουμε στα παιδιά μας και στους μαθητές μας  ένα καλύτερο σχολείο, σας θέλουμε αρωγούς στην προσπαθειά μας να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόβλημα που προκύπτει και συμβάλει στην αποδυνάμωση του πραγματικού έργου του δημόσιου σχολείου.

ΚΟΙΝ/ΣΗ: κ.κ. Δήμαρχο
                   Κ.κ. Γ.Γ
                   Κ.κ. Δ/ντρια ΔΟΥ  
                                                                                 Με εκτίμηση,
                                                                           Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                                                   ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
                                                                           ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΨΟΚΟΛΗΣ
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας και οι παρατηρήσεις σας μας δίνουν ώθηση στο να γίνουμε καλύτεροι . Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας .