Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
μέλος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής , Τηλ/Fax 21046142022104614202
goneiskerdrap@gmail.com--- www.goneis.org. --- goneiskerdrap.blogspot.com
Κερατσίνι 13-2-2014
ΚΑΛΕΣΜΑ

Καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων, γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, σωματεία, μαζικούς φορείς 
 τη ΔΕΥΤΕΡΑ 17-2-2014 και ώρα 12.30μμ, στην ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
(Σκουζέ 3-5  & Φίλωνος)

Η Ένωση Γονέων Κερατσινίου - Δραπετσώνας, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ την προσπάθεια ποινικοποίησης, τρομοκρατίας, αυταρχισμού και καταστολής, με αφορμή την αστυνομική  παρέμβαση στο 2ο ΓΕΛ Κερατσινίου που τέλεσε υπό κατάληψη τον Οκτώβρη για τα σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης.

Το κατηγορητήριο: «διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του σχολείου».
Αναρωτιόμαστε: την ομαλή λειτουργία του σχολείου, τη διατάραξαν οι μαθητές που διεκδικούσαν βιβλία, εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες, θέρμανση, τουαλέτες που να τηρούν βασικούς κανόνες υγιεινής, αναλώσιμα  κ.α.;

Υπεύθυνοι για τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της παιδείας, είναι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας που συνεχώς υποβαθμίζει την παρεχόμενη μόρφωση των παιδιών μας, που δεν διορίζει εκπαιδευτικούς, που μειώνει συνέχεια τις δαπάνες για την παιδεία, που απολύει σχολικούς φύλακες, που υποχρεώνει τα παιδιά μας να φοιτούν σε 30αρια τμήματα.
Υπεύθυνη είναι η δημοτική αρχή που αφήνει τα σχολεία χωρίς θέρμανση, χωρίς συντήρηση, χωρίς αναλώσιμα υλικά, που έχει συναινέσει και εφαρμόσει τις αντιλαϊκές πολιτικές και τώρα δηλώνει αναρμόδια μπροστά στα προβλήματα, που η ίδια έχει δημιουργήσει. Όλοι αυτοί, κυβέρνηση, δημοτική αρχή, περιφέρεια, έχουν συμφωνήσει σε ένα και μοναδικό νόμο, σε μια και μοναδική αρχή της Ε.Ε. που λέει: «Η γνώση είναι εμπόρευμα και οι γονείς πελάτες».
Για μας τους γονείς, πρώτο και κύριο μέλημα είναι η προστασία της ακεραιότητας και της αξιοπρέπειας των παιδιών μας, των μορφωτικών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ð    Να πάψει άμεσα κάθε δίωξη εναντίον των μαθητών.
ð    Να παρθεί πίσω ΤΩΡΑ η εντολή της ΓΑΔΑ, να αποσυρθούν οι καταγγελίες των μαθητοδικείων. Να καταργηθεί τώρα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που στήνει μαθητοδικεία.


ΚΑΛΟΥΜΕ
ð    τους Συλλόγους γονέων και τους εκπαιδευτικούς να σταθούν στο πλάι των παιδιών μας, να καταδικάσουν το γεγονός και να πάρουν μέτρα προστασίας για τους μαθητές.
ð    τους διευθυντές να μη δώσουν κανένα στοιχείο ταυτότητας των μαθητών, καταγγέλλουμε τη δ/ντρια του 2ου ΓΕΛ Κερατσινίου που το έπραξε αυτό.

Η τρομοκρατία στους μαθητές για να σκύψουν το κεφάλι και να συναινέσουν στην αμορφωσιά δεν θα περάσει.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ


Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                  Ο Γραμματέας
Περιτογιάννης Ν.                                Τσολάκος Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας και οι παρατηρήσεις σας μας δίνουν ώθηση στο να γίνουμε καλύτεροι . Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας .