Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε , για τα προβλήματα του σχολείου μας που συνεχίζουν
  να   υφίστανται ακόμα και σήμερα  :
1.                   Η σοβαρή βλάβη που έχει υποστεί η μόνωση στην οροφή του κτιρίου , έχει σαν αποτέλεσμα την συνεχή εισροή βρόχινων υδάτων σε πολλές αίθουσες, σε τάξεις (μεγαλύτερο πρόβλημα στα τμήματα Β1-Δ2        ) και διαδρόμους του σχολείου. Η αντιμετώπιση του προβλήματος , μετά τις οργανωμένες αντιδράσεις του Συλλόγου Γονέων , ήταν η υπαγωγή του σχολείου μας σε πρόγραμμα ανακατασκευής της μόνωσης από τον Ο.Σ.Κ. (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων) για το οποίο έγινε δημοπράτηση και αναμένεται (?) η αναδοχή του σε εργολάβο. Αυτές τις ημέρες ,με πρωτοβουλία της διεύθυνσης , πραγματοποιούνται εργασίες επισκευής στην τοιχοποιία των αιθουσών (απομάκρυνση σοβάδων-μούχλας) από συνεργεία του Δήμου.
2.                   Η κατάσταση του προαύλιου χώρου και συγκεκριμένα του χώρου των γηπέδων είναι επικίνδυνη λόγω της ολισθηρότητας του εδάφους (αναγκαία η τοποθέτηση ειδικού δαπέδου) και της φθοράς της κερκίδας.
3.                   Οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις σχολείων έχουν σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται τμήματα άνω των 25 μαθητών και να καταργούνται θέσεις εκπαιδευτικών .
4.                   Η μειωμένη  χρηματοδότηση  δημιουργεί προβλήματα λειτουργικότητας του σχολείου.
5.                   Η συνεχείς μετακινήσεις και η εναλλαγή εκπαιδευτικού προσωπικού από την δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και από προγράμματα ΕΣΠΑ ,δημιουργούν προβλήματα προσαρμογής και εκπαίδευσης σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Για τους ανωτέρω λόγους καθώς και για άλλα προβλήματα που απασχολούν τα σχολεία του Δήμου μας η Ένωση Γονέων μετά από οργανωμένη σύσκεψη Συλλόγων και μαθητών των 15μελών Γυμνασίων και Λυκείων αποφάσισε να αντιδράσει δυναμικά , αρχικά με συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαθητών και γονέων που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30/1/14 στην πλατεία Κύπρου έναντι Δημαρχείου.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ .ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ . ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΩΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ .

Για το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων

Ο Πρόεδρος                                                 Η Γεν. Γραμματέας