Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

Ενημέρωση από την Ένωση Γονέων

Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε , ότι εχθές ημέρα Τετάρτη , πραγματοποιήθηκε η δεύτερη κατά σειρά συγκέντρωση των Δ.Σ. Συλλόγων Γονέων προκειμένου συζητήσουμε και ενημερωθούμε για τα προβλήματα των σχολείων και της παιδείας . Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν και ενημερωθήκαμε ήταν τα εξής :
1. "Ανακατασκευή μονώσεων δωμάτων & στεγών σχολικών κτιρίων, Δήμου Κερατσινίου-
Δραπετσώνας" θέμα το οποίο απασχολεί το δικό μας σχολείο λόγω των σημαντικών
προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ακόμα και σήμερα με την εισροή βρόχινων υδάτων από την
κατεστραμμένη μόνωση  της οροφής. Η εξέλιξη της δημοπράτησης και ανάδειξης του αναδόχου
του έργου , σύμφωνα με πληροφορίες της Ένωσης έχουν παγώσει , παρά την διαβεβαίωση του
Αντιδημάρχου Παιδείας ο οποίος ανακοίνωσε στον Σύλλογο μας, ότι η δημοπράτηση και ο
ανάδοχος έργου έχει πραγματοποιηθεί . Η πραγματική αλήθεια θα αναζητηθεί και θα σας
ενημερώσουμε τις επόμενες ημέρες .
2. '' Η έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής  myschool (πληροφορίες εδώ www.alfavita) σύμφωνα με την οποία υποχρεώνονται οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων, να καταγράψουν και να αποστείλουν πλήρη στοιχεία των μαθητών και των γονέων τους , καθώς και την πορεία , σχολικές επιδόσεις και διαγωγή των μαθητών στο σχολείο . Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει ζητήσει εξηγήσεις από το Υπουργείο Παιδείας για την νομιμότητα της εφαρμογής αυτής (βλέπε εδώ).
Παράλληλα ξεκινάει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων για την επίδοση τους και την προσαρμογή τους ή όχι στα προγράμματα που προωθεί το Υπουργείο .
3. '' Νέο Λύκειο'' και οι αντιδράσεις των μαθητών για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με την έναρξη λειτουργίας του.
4. ''Συγχωνεύσεις σχολείων κατάργηση τμημάτων και απολύσεις εκπαιδευτικών λόγω κατάργησης οργανικών θέσεων '' .
5.''Σχολικοί τροχονόμοι '', καθυστέρηση πληρωμής (πληρωμένοι έως τον Μάρτιο 2013) παρά τις διαβεβαιώσεις του Δήμου ότι έχουν εξασφαλισθεί χρήματα από τον Δήμο για την εξόφληση τους.
6. ''Μαθήματα Αλληλεγγύης'' για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου, σε τμήματα που δημιούργησε η Ένωση Γονέων και ξεκίνησε η λειτουργία τους.
7. ''Διεκδίκηση επιπλέον χρηματοδότησης'' για τις επισκευές και συντήρηση των σχολείων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα  (όπως το δικό μας, με την εισροή υδάτων και την μούχλα στις αίθουσες των μαθητών) .

Για τα ανωτέρω θέματα και κατόπιν αιτήματος των μαθητών και πρωτοβουλίας της Ένωσης Γονέων θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση των Δ.Σ Συλλόγων Γονέων και των 15μελών των Γυμνασίων-Λυκείων το Σάββατο 25/2/2014 , προκειμένου αποφασίσουμε δράσεις και πρωτοβουλίες αντιμετώπισης του.

Ο Σύλλογος μας σε συνέχεια και της επόμενης συνάντησης , θα προσκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση Γονέων προκειμένου σας ενημερώσει σχετικά και παρθούν αποφάσεις .