Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013

Ευχαριστήρια επιστολή από την ''Κιβωτό του Κόσμου''

Σήμερα, ημέρα Παρασκευή 27/12/2013, μέλη του Συλλόγου μας, επισκεφθήκαμε τις εγκαταστάσεις της ''Κιβωτού του Κόσμου'' στον Κολωνό και επιδώσαμε το χρηματικό ποσό των 540 ευρώ.  Η εντύπωση μας από την επίσκεψη αυτή ήταν άριστη , αναφορικά με την ενημέρωση και την ξενάγηση στους αξιοπρεπέστατους χώρους φιλοξενίας των παιδιών (υποδέχονται 400 παιδιά ημερησίως) , οι οποίες συμπεριλάμβαναν τραπεζαρία , τάξεις ενισχυτικής διδασκαλίας , γυμναστήριο , παιδότοπο , ιατρείο, φαρμακείο , εκκλησία ,αίθουσα εκδηλώσεων , γραφεία ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών κλπ . Παράλληλα με τις εγκαταστάσεις αυτές λειτουργούν ξεχωριστά δύο ξενώνες φιλοξενίας συνολικά 80 παιδιών , τα οποία μετά από εισαγγελική παρέμβαση έχει ανατεθεί η ευθύνη στην Κιβωτό του Κόσμου να τα φιλοξενήσει και να τα αναθρέψει σε αξιοπρεπή περιβάλλον . Εκτός από τα παιδιά υπάρχουν και οικογένειες  ,κυρίως μονογονεϊκές , που στηρίζονται καθημερινά από την Κιβωτό .Ο ένας από τους δύο ξενώνες που ξεκίνησε πρόσφατα να λειτουργεί , είναι πολύ κοντά στην γειτονιά μας (οδός Σαλαμίνος) και λειτουργεί αρχικά ως χώρος για να κοιμούνται 40 παιδιά .Στην συνέχεια και εφόσον στελεχωθεί με το κατάλληλο προσωπικό από εθελοντές , θα λειτουργήσει αυτόνομα ως παράρτημα της Κιβωτού . Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό που στην πλειοψηφία τους είναι εθελοντές,αλλά κυρίως στον πάτερ Αντώνιο που με δική του πρωτοβουλία πρίν από πολλά χρόνια ενεπνεύστηκε ,ίδρυσε και λειτούργησε την Κιβωτό του Κόσμου προσπαθώντας να δώσει ένα χέρι βοηθείας σε παιδιά που το είχαν ανάγκη .Είναι αξιοσημείωτο να αναφέρουμε ότι με εντολή του πάτερ , αυτός ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας του Παιδιού ,δεν δέχεται ποτέ κρατική χρηματοδότηση , αλλά λειτουργεί μόνο από ενίσχυση  του κόσμου και από χορηγούς εταιρείες .

Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντική εργασία θα πρέπει να αποτανθούν στα γραφεία της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό (Ζηνοδώρου 3 & Καλλικλέους) , μετά από συνεννόηση με την υπεύθυνη κοινωνική λειτουργό (τηλ.επικοινωνίας 2105141935, 2105141953) , καθώς μπορούν να ενημερωθούν και από τα μέλη του Συλλόγου .