Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

3 φορές κι έναν καιρό… τρία μουσικά παραμύθια για αφηγητή και ορχήστρα εγχόρδων Το Ελληνικό Σχέδιο

Διαγωνισμός συγγραφής παραμυθιού!
Αν είσαι εώς 14 ετών... τότε η δική σου ιστορία μπορεί να γίνει μουσικό παραμύθι!

Το Ελληνικό Σχέδιο κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2012-13, στο πλαίσιο του Κύκλου «Άγνωστος Ελληνισμός», προχώρησε στην ανάθεση σύνθεσης τριών νέων μουσικών παραμυθιών από νέους συνθέτες, που θα βασίζονταν σε παραδοσιακά ελληνικά παραμύθια. Ο σκοπός διττός: η προώθηση νέας δημιουργίας, με αφετηρία τα ελληνικά λαϊκά παραμύθια, ο συνδυασμός του παλιού με το καινούργιο και η δημιουργία ρεπερτορίου αντίστοιχων έργων από Έλληνες συνθέτες.

Φέτος, το Ελληνικό Σχέδιο εξελίσσει την ιδέα και δημιουργεί νέο πεδίο διάδρασης. Καλεί σε  διαγωνισμό / αγώνες ευγενούς άμιλλας παιδιά και εφήβους, ηλικίας έως 14 ετών, για τη συγγραφή παραμυθιού. Θα επιλεγούν 3 ιστορίες, τις οποίες κατόπιν τρεις συνθέτες θα μετατρέψουν σε μουσικά παραμύθια για ορχήστρα και αφηγητή. Έτσι, η διαδραστικότητα δεν περιορίζεται στην πιο κοινή της μορφή στη διάρκεια μιας παράστασης,αλλά γίνεται συμμετοχή στη διαδικασία της γέννησης της παράστασης. Με αυτό τον τρόπο, η λαχτάρα της δημιουργίας ακολουθείται από την ικανοποίηση της υλοποίησης, προωθείται η συμμετοχικότητα και δίνεται έναυσμα δημιουργίας σε περισσότερους ανθρώπους από διαφορετικές ηλικίες και χώρους.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε  :σελίδα http://www.sgt.gr