Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

Έλλειψη δασκάλων και βιβλίων

Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε ότι το πρόγραμμα του σχολείου μας δεν μπορεί ακόμη να λειτουργήσει πλήρως , όπως και το ολοήμερο σχολείο , λόγω των κενών ωρών που υπάρχουν σε μαθήματα όπως τα Αγγλικά και τα Γερμανικά . Η κατάσταση στο δικό μας σχολείο θεωρείται από τις καλύτερες περιπτώσεις σε σύγκριση με άλλα σχολεία της περιοχής τόσο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση όσο και στην δευτεροβάθμια , όπου παρατηρούνται μεγάλα κενά στις θέσεις δασκάλων.
Είναι άξιο να αναφερθεί ότι στο δικό μας σχολείο , προκειμένου καλυφθούν οι ώρες της γυμναστικής προσέρχονται 5 διαφορετικοί γυμναστές από άλλα σχολεία , προκειμένου διδάξουν στα παιδιά μας το μάθημα της γυμναστικής . Άραγε πόσο εκπαιδευτικό και σωστό θεωρείται από τους κυβερνώντες τα παιδιά μας να μην ξέρουν ποιόν έχουν γυμναστή και να βλέπουν συνεχώς διαφορετικά άτομα με διαφορετική τακτική , νοοτροπία και σχεδιασμό του μαθήματός τους ;
Πώς αυτοί οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους όταν έχουν καταντήσει <μπαλάκι> και κάθε ώρα μετακινούνται γαι να καλύψουν ώρες σε άλλα σχολεία ,χωρίς να τους υπολογίζει η πολιτεία, η οποία τους θεωρεί απλά <πιόνια στην σκακιέρα της παιδείας>;

Πέρα από τα ανωτέρω τραγελαφικά που συμβαίνουν στην κάλυψη των ωρών έρχεται να προστεθεί και η έλλειψη βιβλίων στο μάθημα των Αγγλικών της Γ' τάξης από τα οποία λείπουν επτά βιβλία από το σύνολο τους , με αποτέλεσμα επτά μαθητές να μην έχουν βιβλία .Τα βιβλία αυτά είναι νέας έκδοσης και αντικαθιστούν τις προηγούμενες σειρές που διδάσκονταν έως πέρυσι . Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα σχολεία όπου έχουν παρουσιαστεί περισσότερες ελλείψεις , με μοναδικoύς υπεύθυνους τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και την εκδοτική εταιρεία "Διόφαντος" η οποία με καθαρά <ιδιωτικό> και < ανιδιοτελή> τρόπο μας κάνει παρατήρηση ότι δεν πρέπει να διαμαρτυρόμαστε γιατί σε άλλα σχολεία η κατάσταση είναι χειρότερη !!!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ το Υπουργείο Παιδείας και τις αρμόδιες υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για την αδιάφορη και επικίνδυνη πολιτική που παίζει σε βάρος των παιδιών μας , προκειμένου παρουσιάσει <πρωτογενή πλεονάσματα> σε αριθμούς ενώ απομυζεί ,το βασικότερο αγαθό της κοινωνίας μας που είναι η ΠΑΙΔΕΙΑ . Με αυτό τον τρόπο αναγκάζει για ακόμη μια φορά τους γονείς να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν τα κενά της δημόσιας δωρεάν παιδείας .
ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ .

Εμείς ως Σύλλογος πέρα από την καταγγελία και την διαμαρτυρία μας θα προσπαθήσουμε με την διεύθυνση του σχολείου μας , να καλύψουμε με τον καλύτερο τρόπο την έλλειψη των βιβλίων , μέχρις ότου υπάρχει κάποια λύση από την διεύθυνση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.