Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 30/9/13 ,η Γενική Συνέλευση Γονέων με συμμετοχή πολλών γονέων , της διευθύντριας και δασκάλων του σχολείου μας . Έγινε ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο μας , αναφορικά με τα κτιριακά προβλήματα και τα λειτουργικά προβλήματα που παρουσιάζονται από την συνεχή υποχρηματοδότηση που παρέχει το κράτος για τα δημόσια σχολεία , καθώς και για τις δυσλειτουργίες που εμφανίζονται στην εκπαίδευση και στο σχολικό πρόγραμμα από  τις συνεχείς αλλαγές και πειραματισμούς που εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας μέσω των Περιφερειών και Διευθύνσεων εκπαίδευσης.
Ενημερώσαμε για το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει το κτίριο αναφορικά με την μόνωση της οροφής , το οποίο χάρη στις ενέργειες μας και στις περσινές κινητοποιήσεις (ψήφισμα διαμαρτυρίας με υπογραφές) εντάχθηκε σε πρόγραμμα επισκευών και αναμένεται εντός ολίγων ημερών να δημοπρατηθεί έργο οριστικής αποκατάστασης και νέας μόνωσης από τον Ο.Σ.Κ σε συνεργασία με τον Δήμο.
Αναφερθήκαμε περιληπτικά για τις παρεμβάσεις, δράσεις  και ενέργειες που έχει λάβει έως σήμερα ο Σύλλογος και καλέσαμε σε εγρήγορση τους γονείς για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες που θα αποφασιστούν από το γονεϊκό κίνημα και τους συλλόγους εκπαιδευτικών.
Προτάθηκαν και αποφασίσθηκαν δράσεις και δραστηριότητες που θα προγραμματιστούν για αυτή την σχολική χρονιά , όπως : έκθεση βιβλίου , αιμοδοσία , δράσεις αλληλεγγύης (τρόφιμα και ρουχισμός)  , αποκριάτικος χορός , προβολές ταινιών για παιδιά , εορταστικές και θεματικές εκδηλώσεις γονέων , ομιλίες και διαλέξεις για τον ρατσισμό,ξενοφοβία και φασισμό , γκράφιτι σε χώρους εξωτερικά του σχολείου , εξωσχολικές δραστηριότητες για παιδιά και γονείς , σχολές γονέων.                        Οποιεσδήποτε άλλες προτάσεις μπορούν να κατατεθούν μέσω του email  ,του blog και των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης του Συλλόγου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ , ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ.