Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Αγαπητοί γονείς , το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ,σας καλεί την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00 το απόγευμα (αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου) ,στην πρώτη Γενική Συνέλευση των μελών της για την νέα σχολική χρονιά , προκειμένου σας ενημερώσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο μας καθώς και τα προβλήματα που έχουν προκύψει και διαφαίνονται  το επόμενο χρονικό διάστημα , από τις αλλαγές και τις παρεμβάσεις που σχεδιάζει και επιβάλει το Υπουργείο Παιδείας στον τομέα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στην συνέλευση παρόντες θα είναι η Διευθύντρια του σχολείου μας καθώς και εκπρόσωποι του Συλλόγου διδασκόντων , οι οποίοι από την πλευρά τους θα σας ενημερώσουν αναλυτικά ,για τα θέματα της εκπαίδευσης , του ολοήμερου ,του τμήματος ένταξης και των ειδικοτήτων που δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα στο σχολείο μας.
         Επίσης θα γίνει μία πρώτη γνωριμία με τους γονείς , που για πρώτη φορά έρχονται στο σχολείο μας , θα γίνει ενημέρωση  για τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων και δράσεων του Συλλόγου και θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με προτάσεις , ερωτήματα και προβληματισμούς που μπορεί να θέσει ο κάθε γονιός.
         Στην συνέλευση μας είναι φυσικά ευπρόσδεκτοι και οι γονείς που τα παιδιά τους πηγαίνουν στο 3ο Νηπιαγωγείο , δεδομένου ότι κάποιοι από αυτούς θέλουν να αναφερθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την αρχή της χρονιάς και έχουν ζητήσει την στήριξη από το Σύλλογο μας.

Στόχοι και προτεραιότητες μας είναι :
- η μόρφωση των παιδιών μας σε ένα σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο δωρεάν δημόσιο σχολείο
- η εκπαίδευση και η διαπαιδαγώγηση τους από μόνιμους , πλήρως καταρτισμένους και όχι απαξιωμένους εκπαιδευτικούς ,που δεν θα μετακινούνται καθημερινά για να καλύψουν τα κενά του συστήματος
- η αξιοπρεπής διαβίωση μαθητών και εκπαιδευτικών σε συντηρημένα , ασφαλή και καθαρά σχολικά κτίρια
- η διαμόρφωση κλίματος άριστης συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των γονιών , των δασκάλων και των μαθητών προκειμένου μαζί αντιμετωπίσουμε τις οποιεσδήποτε προκλήσεις και δοκιμασίες μας εμφανιστούν αυτή την σχολική χρονιά .

Για να πετύχουμε τους στόχους μας απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ενεργή συμμετοχή και παρουσία όλων στις δράσεις , αγώνες και διεκδικήσεις του γονεϊκού κινήματος.

Με εκτίμηση
                                             για  το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων