Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013

Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς με συμμετοχή στις κινητοποιήσεις

Αύριο ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά για όλους τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ο Σύλλογος μας εύχεται να είναι Καλή και Δημιουργική για όλους τους μαθητές . Ευχόμαστε στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς καλή δύναμη και υγεία για να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις και τις ανάγκες μιας τόσο δύσκολης χρονιάς .

Μετά την πρώτη συγκέντρωση του ΔΣ του Συλλόγου μας αποφασίσαμε να στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών , με την συμμετοχή μας στην συγκέντρωση -διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί αύριο μετά τον αγιασμό , στον Πειραιά και συγκεκριμένα στην πλατεία Κοραή , στις 12:00 το μεσημέρι .

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβαθμίσει και να διαλύσει το Δημόσιο σχολείο έχει δρομολογηθεί εδώ και αρκετά χρόνια , υποχρηματοδοτώντας τα σχολεία , χωρίς την κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων και θέρμανσης , με σχολεία ασυντήρητα και επικίνδυνα για τους μαθητές , με απλήρωτους σχολικούς τροχονόμους , απολυμένους εκπαιδευτικούς και σχολικούς φύλακες , χωρίς πρόσληψη αναπληρωτών , κενά σε πολλά σχολεία , συνεχείς μετακινήσεις και αβεβαιότητα των εργαζομένων για το αύριο, μέσα από πειραματισμούς και διαρκής αποτυχημένες αλλαγές του εκπαιδευτικού συστήματος.
Πέρα από τα ανωτέρω ήρθε να προστεθεί και η επικίνδυνη πρωτοβουλία και σχεδιασμός του νέου Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά ο οποίος θέτει θέμα διάλυσης και απορρύθμισης των  ολοήμερων σχολείων και επανατοποθέτησης δασκάλων που έχουν προβλήματα υγείας σε τάξεις διδασκαλίας , προκειμένου καλυφθούν κενά στα σχολεία .

ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΟΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ , ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ . ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ <<ΖΩΝΤΑΝΑ>> ΚΑΙ ΕΦΟΔΙΑΣΜΕΝΑ  ΜΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ  , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ .

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ . ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ  Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ .
( ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ 12:00 )