Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

Ελύτης - Σεφέρης - Θεοδωράκης...

Πως θα μπορούσαν άλλωστε να λείπουν  αυτές οι Ελληνικές θρυλικές μορφές , τα ποιήματα τους , τα τραγούδια τους από την πολιτισμική μας <<άνοιξη>> , από το δικό μας σχολείο , το 4ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας!!!
Αυτά που καθημερινά απαγγέλουν και τραγουδούν δάσκαλοι και μαθητές , αποφάσισαν οι δασκάλες της Ε' τάξης να παρουσιάσουν με τους μαθητές τους, σε μία εκπληκτική βραδιά στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας .
Η γιορτή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013 και είχε θέμα την μελοποιημένη ποίηση, στα πλαίσια της φιλαναγνωσίας που έκαναν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Έτσι παρουσιάστηκε η δουλειά των παιδιών, που έκαναν όλο το χρόνο.
Τα παιδιά τραγούδησαν Ελύτη, Σεφέρη, Θεοδωράκη κ.α. και διάβασαν αποσπάσματα από το βίο αυτών.
Στο τέλος επιφύλαξαν μία έκπληξη στις δασκάλες τους, διαβάζοντας ένα ποίημα που είχαν γράψει όλα τα παιδιά μαζί, ειδικά για αυτές.
Η καθυστερημένη ανάρτηση οφείλεται στην έλλειψη φωτογραφικού υλικού το οποίο και εξασφαλίσαμε σήμερα .

Συγχαρητήρια στις δασκάλες τους κα Πετρίδου Θεώνη και Δέδε Μαίρη και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτή την επιτυχημένη εκδήλωση.

1 σχόλιο:

1. Όπως ακριβώς γράψατε και στην αρχή της παρουσίασης της εκδήλωσης στο ιστολόγιό σας ¨δεν θα μπορούσαν αυτές οι μορφές να λείπουν από το δικό μας σχολείο¨. Οι δύο δασκάλες δούλεψαν όλη τη χρονιά την ποίηση και τη μελωδία όλων αυτών των στίχων και μας παρουσίασαν μια καταπληκτική δουλειά. Τα παιδιά τα καθοδήγησε με μαεστρία η κυρία Θεώνη, η οποία γνωρίζει από μουσική (η ίδια παίζει και κατασκευάζει φλογέρες από μπαμπού)και πραγματικά μας εξέπληξαν με την ικανότητά τους στο τραγούδι. Εγώ σαν συνάδελφος της κυρίας Θεώνης και της κυρίας Μαίρης νιώθω πολύ υπερήφανος που τις έχουμε στο σχολείο μας. Παρακαλώ όσοι από τους γονείς είδαν την εκδήλωση να μπουν στο ιστολόγιο του συλλόγου και να γράψουν τις εντυπώσεις τους.

Β. Π

ΑπάντησηΔιαγραφή