Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα

Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας εξέδωσε Δελτίο Τύπου αναφορικά με την έναρξη μαθημάτων για την εκπαίδευση μεταναστών στην Ελληνική γλώσσα :

ΔΗΜΟΣ   ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»

Ο   Δήμος  Κερατσινίου-Δραπετσώνας  σε  συνεργασία  με το  Ίδρυμα  Νεολαίας και Δια  Βίου  Μάθησης ( Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.)  θα  ξεκινήσει  τα  μαθήματα  για  το πρόγραμμα
         «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα,
     την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό – ΟΔΥΣΣΕΑΣ »
το  οποίο απευθύνεται σε Πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.
Ο σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τις πρακτικές κοινωνικές και διαπολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την κοινωνική ένταξη των ίδιων και των οικογενειών τους. Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης διαρθρώνεται στα επίπεδα: Α1 (διάρκειας 125 ωρών ), Α2 (διάρκειας 175 ωρών), Β1 (διάρκειας 185 ωρών) και Β1 με έμφαση στην κατανόηση και παραγωγή προφορικού λόγου (διάρκειας 195 ωρών).
Τα μαθήματα θα  παρέχονται δωρεάν. Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα απαιτούνται: α) συμπληρωμένη αίτηση συμμετοχής β) Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο γ) άδεια διαμονής.
Οι αιτήσεις για την παρακολούθηση του προγράμματος θα γίνονται δεκτές κατά τις εργάσιμες ημέρες στο Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, Ελ. Βενιζέλου 200 κ΄ Μικράς Ασίας,
Επικοινωνία: 2132074741