Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΝ ΜΕΓΑΛΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ

Το σχολείο μας έλαβε μέρος στον διαγωνισμό της Google.Με μεγάλο κέφι συμμετείχαν όλα τα παιδιά και αποδείχτηκαν μεγάλα ταλέντα!! Όλες οι ζωγραφιές ήταν τόσο όμορφες που δεν μπορούσαν οι δάσκαλοι να ξεχωρίσουν τις καλύτερες! Φυσικά όλες θα στολιστούν στην αίθουσα εκδηλώσεων για να τις καμαρώσουμε!!! Ευχαριστούμε την κ. Θεοδοσία (δασκάλα πληροφορικής)που παρακίνησε τα παιδιά μας να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό!!!

Το Doodle 4 Google είναι ένας διαγωνισμός ανοιχτός για όλους τους μαθητές στην Ελλάδα, από 6 ως 18 ετών, που έχει ως σκοπό να ενθαρρύνει τους μαθητές να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους για να σχεδιάσουν το λογότυπο της Google.
Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι «Η Ελλάδα μου» και θα πρέπει το doodle το οποίο θα σχεδιάσουν οι μαθητές να αντικατοπτρίζει την δική τους άποψη για την Ελλάδα.
Ο διαγωνισμός ξεκινάει στις 26 Φεβρουάριου 2013 και η υποβολή των doodles λήγει στις 29 Μαρτίου 2013.Κάθε σχολείο έχει δικαίωμα υποβολής μέχρι 6 doodles.
Τα doodles των μαθητών χωρίζονται σε τέσσερις ηλικιακές ομάδες (1η-3η δημοτικού, 4η-6η δημοτικού, γυμνάσιο, λύκειο) για την αξιολόγηση τους και κρίνονται σε τρία στάδια.
Στο πρώτο στάδιο μια επιλεγμένη ομάδα κριτών που περιλαμβάνει διάσημους εικονογράφους, συγγραφείς και διευθυντές μουσείων, θα αναδείξει στις 15 Απριλίου 2013 τους 60 επιλαχόντες, 15 από κάθε ομάδα.
Στη συνέχεια καλούμε το κοινό να ψηφίσει online τα αγαπημένα τους doodles μεταξύ των 60 επιλαχόντων που θα έχουν αναδείξει οι κριτές. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από 15 Απριλίου – 7 Μαΐου 2013.
Η ψηφοφορία του κοινού βοηθά στον καθορισμό ενός νικητήριου doodle από κάθε ομάδα. Αυτοί οι 4 μαθητές είναι οι εθνικοί φιναλίστ και ένας από αυτούς θα ανακηρυχθεί ο εθνικός νικητής από τη Google. Η τελετή ανακοίνωσης του τελικού νικητή θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαΐου 2013.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!!!

«Χρειάστηκε να γεράσω για να μάθω να ζωγραφίζω σαν παιδί».
Joan Miro, 1893-1983, Ισπανός ζωγράφο
ς