Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

Σχολείο VS συντριβανιού

Τι θα μπορούσε άραγε να αναρωτηθεί ένας δημότης της Δραπετσώνας , βλέποντας έργα κατασκευής βελτίωσης υφιστάμενου πεζόδρομου και κατασκευή συντριβανιού ? Μπράβο θα έλεγαν μερικοί για την προσπάθεια αναβάθμισης της περιοχής στην οδό 25ης Μαρτίου στο ύψος του ΙΚΑ , που εν καιρώ κρίσης βρέθηκαν τα απαιτούμενα κονδύλια για την κατασκευή των έργων, από κάποιο πιθανόν πρόγραμμα ΕΣΠΑ .
Τι θα έλεγαν άραγε οι δημότες της Δραπετσώνας , αν βλέποντας μέσα από τους διαδρόμους ενός σχολικού κτιρίου  αντικρίζουν από τις χαραμάδες του κτιρίου τον καταγάλανο ουρανό (με συνοδεία και φυσικού βρόχινου νερού ενίοτε) ? Αν έβλεπαν κομμάτι του κτιρίου να αποσυγκολείται από τα υπόλοιπα κομμάτια ? Αν έβλεπαν κολόνα <απογυμνωμένη> από το σοβά της και με προκλητικό τρόπο να επιδεικνύει τα σκουριασμένα σίδερα ? Ντροπή θα έλεγαν οι περισσότεροι , που εδώ και χρόνια διεκδικούμε το αυτονόητο: συντήρηση και μόνιμη επισκευή των φθορών που έχει υποστεί ένα παλιό σχολείο , με κατεστραμένη μόνωση της οροφής που έχει σαν αποτέλεσμα το σχολείο μας κάθε χειμώνα να προσβάλεται και να ταλαιπωρείται από καιρικά φαινόμενα και κάθε χρόνο να παρακαλούν γονείς και εκπαιδευτικοί για την ένταξη του σχολείου μας σε κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ , για την ανάληψη ολοκληρωμένης εργολαβίας , προκειμένου υπάρχει σοβαρή και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών.
Οι υποσχέσεις και η δρομολόγηση των εργασιών έχουν αρχίσει προ πολλού και από τότε που υπήρχαν χρήματα , που οι εργαζόμενοι περίσσευαν στα συνεργεία , που οι Δήμοι δεν ανήκαν στο <ονειρεμένο> σχέδιο Καλλικράτη , που οι Δήμοι δεν αντιμετώπιζαν απολυμένους και απλήρωτους εργαζόμενους. Φανταζόμαστε την τύχη των σχολείων αυτή την εποχή που οι δικαιολογίες μπορεί να ευσταθούν , να περισσεύουν αλλά δεν μας ικανοποιούν. Το κράτος και η πολιτεία αδιάφοροι για την τύχη των σχολείων και για το τρόπο που θα λειτουργήσουν δίνοντας κατά διαστήματα < ψίχουλα > στις διευθύνσεις των σχολείων οι οποίες πασχίζουν να κρατήσουν τα καλοριφέρ ανοικτά !!! διότι δεν φτάνουν τα χρήματα για τα λειτουργικά έξοδα τους . ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!