Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

Ψήφισμα Διαμαρτυρίας

Αγαπητοί Γονείς σας ενημερώνουμέ ότι εχθές, Τετάρτη 20/2/13 πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση προκειμένου γίνει ενημέρωση για τα σημαντικά προβλήματα του σχολείου και παρθούν αποφάσεις.
Το ψήφισμα το οποίο υπογράφει είναι το κάτωθι:

ΠΡΟΣ: 1.Γραφείο κου Δημάρχου
               2.Γραφείο κου Αντιδημάρχου
                  Παιδείας
               3.Δημοτικό Συμβούλιο
               4. Γραφ.Δ/ντριας 4ου Δημοτικού
               5. Σύλλογο Διδασκόντων
               6. Ένωση Γονέων

ΚΟΙΝ: 1. Καλή Μέρα - Δημοτική Κίνηση
             2. Αναγέννηση - Δημοτική
             Κίνηση Κερατσινίου Δραπετσώνας
             3. Ανεξάρτητη Δημοτική  Κίνηση
              Κερατσινίου Δραπετσώνας
             4. Λαική Συσπείρωση - Δημοτική
             Κίνηση Κερατσινίου Δραπετσώνας
             5. Άλλος Δρόμος -Δημοτική Κίνηση Κερατσινίου Δραπετσώνας

ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ     20/02/13
Αρ.πρ. 2

ΘΕΜΑ: Ψήφισμα διαμαρτυρίας και διεκδίκησης

Κύριοι Δήμαρχε και Αντιδήμαρχε Παιδείας , οι γονείς των μαθητών του 4ου  Δημοτικού σχολείου Δραπετσώνας συγκεντρώθηκαν και αποφάσισαν μετά από την Γενική Συνέλευση του Συλλόγου τους να συντάξουν αυτό το ψήφισμα διαμαρτυρίας διεκδικώντας την επίλυση κύριων προβλημάτων που απασχολούν χρόνια το σχολείο μας και για τα οποία σας έχουμε επανειλημμένα ενημερώσει, όπως :

1.      Προγραμματισμό  και ανάθεση έργου  για την ολοκληρωμένη ανακατασκευή της οροφής του κτιρίου , αναφορικά με την μόνωση η οποία εδώ και χρόνια έμεινε ασυντήρητη ,παρουσίασε σοβαρές φθορές , προκαλώντας κατά την εισροή βρόχινων υδάτων , σοβαρή ζημιά στην τοιχοποιία των αιθουσών και πιθανόν  συνετέλεσε στην περαιτέρω διάβρωση και ρηγμάτωσης των αρμών διαστολής του κτιρίου.  Ένα κτίριο στο οποίο στεγάζεται Δημοτικό σχολείο και φιλοξενεί 230 παιδιά που δικαιούνται μόρφωση , δωρεάν παιδεία και αξιοπρεπή διαβίωση ,καθώς και δασκάλους  οι οποίοι προσπαθούν καθημερινά να τα προσφέρουν αυτά  χωρίς την απαιτούμενη και αυτονόητη στήριξη της πολιτείας , ενώ αντίθετα εξαθλίωνονται και υποβαθμίζονται συνεχώς από τις κυβερνητικές πολιτικές.Για το κόστος αυτού του έργου , που πάντα προβαλλόταν ως απαγορευτικό για το Δήμο , καλείστε ως αρμόδια αρχή να βρείτε τον τρόπο εύρεσης πόρων ,είτε μέσα από προγράμματα ΕΣΠΑ , είτε από κονδύλια ΣΑΤΑ που αφορούν επισκευές σχολικών κτιρίων , είτε σε συνεργασία με τον Ο.Σ.Κ ..
2.      Στατικός έλεγχος  και έλεγχος αντισεισμικότητας του κτιρίου , σύνταξη έγγραφου πορίσματος , για το οποίο θα λάβουμε γνώση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ή του Ο.Σ.Κ. , προκειμένου να αντιμετωπιστεί ολοκληρωμένα και υπεύθυνα το φαινόμενο της αποκόλλησης στα σημεία ένωσης των υποστηλωμάτων με τοίχους πλήρωσης, της συνεχούς διάβρωσης και ρηγμάτωσης των αρμών διαστολής του κτιρίου , γεγονός που μας ανησυχεί έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Η αυτοψία της πολεοδομίας  και ο οπτικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, κατόπιν πρωτοβουλιών της διεύθυνσης του σχολείου , αναφέρει στο πόρισμα της «ότι υπάρχει ρηγμάτωση εσωτερικά και εξωτερικά των αρμών διαστολής σε τμήματα του κτιρίου καθώς και

αποκόλληση σε σημεία ένωσης υποστηλωμάτων με τοίχους πλήρωσης.Δεν παρατηρήθηκαν ρηγματώσεις στα φέροντα στοιχεία του κτιρίου γι αυτό και δεν διαφαίνεται κάποιος άμεσος κίνδυνος» ενώ χρειάζεται να γίνει «επισκευή σαθρών τμημάτων επιχρίσματος στις θέσεις των αρμών προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια από την τυχόν πτώση τους», δεν μας καθυσυχάζει αλλά μας ανησυχεί περισσότερο ,δεδομένου ότι δεν αποσαφηνίζεται ποιος είναι ο άμεσος κίνδυνος. Απαιτούμε άμεση ενεργοποίηση ενεργειών  από μέρους σας , με εργασίες που θα γίνουν κατόπιν σχετικής μελέτης ,χωρίς να υπολογίσετε το κόστος , αλλά με γνώμονα το καλύτερο αποτέλεσμα για την ασφάλεια των παιδιών μας και των λοιπών εργαζομένων σε αυτό το κτίριο.
3.     Ανάθεση έργου μέσα από επιδοτούμενα προγράμματα, για την αντικατάσταση των κουφωμάτων  του κτιρίου , λόγω παλαιότητας και φθορών , προκειμένου να επιτευχθεί η σωστή θερμομόνωσή του και να μειωθεί το κόστος που απαιτείται για την θέρμανση και την ψύξη του.Ένα κόστος που συνεχώς αυξάνει ενώ η κρατική χρηματοδότηση προς τα σχολεία εκμηδενίζεται , με αποτέλεσμα το σχολείο να αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς , έχοντας απέναντι του εχθρικές και απρόσωπες εταιρείες «κοινωνικής ωφέλειας» ( βλέπε Εταιρεία Φυσικού Αερίου -ΕΥΔΑΠ) που διακόπτουν αβίαστα την οποιαδήποτε παροχή ,  αγνοώντας  τις καιρικές συνθήκες και τις συνέπειες στην υγεία μαθητών και δασκάλων.

Για τα ανωτέρω σοβαρά  και κύρια προβλήματα  που μας ανησυχούν και μας προβληματίζουν , απαιτούμε να επιληφθείτε άμεσα και να δώσετε λύση , θέτοντας θέμα Ημερήσιας Διάταξης στο Δημοτικό συμβούλιο , για τον ορισμό της οποίας θέλουμε να ενημερωθούμε και στην οποία να είμαστε παρόντες.
Η επισήμανση των ανωτέρω προβλημάτων δεν αναιρεί βέβαια τα καθημερινά και λειτουργικά προβλήματα που το σχολείο μας ,όπως και όλα τα άλλα σχολεία αντιμετωπίζουν .

Απαιτούμε τα σχολεία να απαλλαχθούν από τους λογαριασμούς ρεύματος ,νερού και φυσικού αερίου την ώρα που το κόστος λειτουργίας των σχολείων μετακυλιέται  στους γονείς, οι οποίοι αν δεν έχουν να πληρώσουν πρέπει ή να γίνουν ιδιαίτερα εφευρετικοί ή να προσελκύσουν χορηγούς.

Ως δημότες αυτής της πόλης , γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος  , τα οποία όμως δεν δημιουργήθηκαν από εμάς  , αλλά από αυτούς που υπηρέτησαν και ηγήθηκαν ανεπιτυχώς του Δήμου μας, φέρνοντας τον στα σημερινά αδιέξοδα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ- ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ !!!
                      Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Δραπετσώνα , Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013