Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Η Ένωση Γονέων εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την επιστράτευση των ναυτεργατών , την οποία και σας παραθέτουμε για την ενημέρωση σας :

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
μέλος της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά , Τηλ/Fax 2104614202
goneiskeratsini@in.gr --- www.goneis.org. --- goneiskerdrap.blogspot.com
Κερατσίνι 05-02-2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Κερατσινίου – Δραπετσώνας ,  χαιρετίζει τον αγώνα των ναυτεργατών , των αγροτών , που παλεύουν ενάντια στον αφανισμό του επαγγέλματος τους.
Αυτά που συμβαίνουν στα λιμάνια, με τους ναυτεργάτες, μας αφορούν όλους!
Κανείς μόνος του. Όλοι μαζί σαν μια γροθιά.
Καμιά υποχώρηση στις απειλές της κυβέρνησης. Εμείς έχουμε το δίκιο, εμείς μπορούμε να ανατρέψουμε την αντεργατική θύελλα.
Όλα αυτά που αντιμετωπίζει κάθε κλάδος, κάθε χώρος δουλειάς, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες και αλιείς, οι άνεργοι, γίνονται για να σωθούν τα κέρδη βιομηχάνων και εφοπλιστών, μεγαλέμπορων και μεγαλοξενοδόχων. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, υλοποιώντας την πολιτική της Ευρωπαϊκής, μειώνει τους μισθούς, τις συντάξεις, αυξάνει τη φτώχεια, την εξαθλίωση. Επιβάλλει θύελλα χαρατσιών και φόρων. Μετατρέπει την Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια, τις μεταφορές σε πανάκριβες και απρόσιτες για την πλειοψηφία του λαού υπηρεσίες.
Διευρύνεται η απλήρωτη εργασία. Οι εκατοντάδες ναυτεργάτες και ναυτιλιακοί υπάλληλοι στην ακτοπλοΐα, που να είναι απλήρωτοι για μήνες, είναι ένα τμήμα μόνο των χιλιάδων εργατοϋπάλληλων που δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται.
Φουντώνει η ανεργία και οι απολύσεις, με χιλιάδες εργάτες να είναι στα όρια της εξαθλίωσης. Τα ναυπηγεία και η ΖΩΝΗ συρρικνώνονται, οι ναυτεργάτες πετιούνται στο δρόμο. Ο Πειραιάς κατέχει από τα πιο υψηλά ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα.
Γίνεται προσπάθεια να καταργηθούν οι ΣΣΕ. Παντού μεγαλώνει η ασυδοσία των εφοπλιστών, των μεγαλοεπιχειρηματιών και των εργολάβων. Προωθείται το «επενδυτικό μοντέλο» της COSCO που απαγορεύει την ύπαρξη Συλλογικών Συμβάσεων και τη συνδικαλιστική οργάνωση.
Τσακίζουν τους εργάτες στα χαράτσια και στους φόρους την ίδια στιγμή που οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν ούτε 1€ σε φόρους.
Χτυπούν ακόμα περισσότερο τα εργατικά – λαϊκά στρώματα που κατοικούν στα νησιά. Τα εισιτήρια είναι στα ύψη όπως και τα ναύλα για τους φτωχούς αγρότες. Θα περνούν πολλές ημέρες για να δουν ένα γιατρό, φάρμακα, τρόφιμα, καύσιμα, μερικά νησιά ακόμα και νερό!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Οι αγώνες των εργαζόμενων μπορούν να έχουν σήμερα αποτέλεσμα, μπορούν να νικήσουν την συκοφαντία, την προβοκάτσια, την καταστολή, εάν έχουν μαζικότητα, αν εκφράζεται έμπρακτα η αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους, αν συνδέεται ο επί μέρους αγώνας με την ανάγκη οργάνωσης της πάλης του λαού για μια διαφορετική Οικονομική ανάπτυξη , προς όφελος του Λαού.
v  Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις.
v  Να καταβληθούν τώρα τα δεδουλευμένα στους επί μήνες απλήρωτους ναυτεργάτες, ναυτιλιακούς υπαλλήλους.
v  Σε κάθε εργατοϋπάλληλο που δουλεύει χωρίς να πληρώνεται.
v  Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί - αντιλαϊκοί νόμοι που μειώνουν μισθούς και συντάξεις.
v  Καμία διάκριση μεταξύ παλιών και νέων εργαζομένων.
v  Υπογραφή και ανανέωση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και των κλαδικών συμβάσεων.

Η μόνη απάντηση ο αγώνας.
Για το Δ.Σ. της Ένωσης
  σάρωση             Ο   Πρόεδρος                                                           Η   Γραμματέας
ΦΛΟΥΤΣΑΚΟΣ Γ.                                                   ΜΠΑΛΟΥΜΗ Δ.