Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Εξελίξεις για τα κτιριακά προβλήματα του σχολείου

Σήμερα Τρίτη 26 Φλεβάρη προσήλθαν στο σχολείο μας μηχανικοί του Δήμου οι οποίοι διενήργησαν νέα αυτοψία ,προκειμένου προχωρήσουν σε έκδοση νέου πορίσματος , το σκεπτικό του οποίου θα είναι βάσει μιας πιο εμπεριστατωμένης μελέτης των στοιχείων κατασκευής , εδάφους και φθορών που έχουν διαπιστωθεί έως σήμερα .Αυτό που προφορικά μας διαμήνυσαν , γιατί είμαστε παρόντες μέλη του Συλλόγου, είναι ότι διαφαίνεται καθίζηση του εδάφους ενώ το κτίριο λόγω της ισχυρής κατασκευής αντέχει και δεν διατρέχει κίνδυνο στην παρούσα φάση. Το γεγονός της μη συντήρησης και μη ολοκληρωμένης επισκευής της μόνωσης του κτιρίου μπορεί βέβαια , με τα λεγόμενα τους, να οδηγήσει σε σημαντικότερα προβλήματα και επιβάρυνση του κτιρίου, το επόμενο χρονικό διάστημα.
Εντός ενός μηνός μας διαβεβαίωσαν ότι θα έχει εκδοθεί το νέο πόρισμα σύμφωνα με το οποίο θα υποδεικνύεται και περαιτέρω έλεγχος και επεμβάσεις στο κτίριο οι οποίες κρίνονται αναγκαίες.

Παράλληλα σε συννενόηση με το Δήμο , προσήλθε συνεργείο του κου Δημόπουλου προκειμένου ξεκινήσουν εργασίες επισκευής της κολόνας επί της οδού Αναπαύσεως και καλυφθούν οι αρμοί διαστολής με πολυεραιθάνη.
Με πρωτοβουλία του κου Δημόπουλου , τον οποίο και ευχαριστούμε , διαπιστώθηκε ότι το σύστημα ομβρίων υδάτων και αποχέτευσης περιμετρικά του κτιρίου δεν έχει καθαρισθεί και συντηρηθεί ΠΟΤΕ !!!  με αποτέλεσμα να απορροφούνται όλες οι ποσότητες νερού από το έδαφος το οποίο διαβρώνεται συνεχώς. Κατόπιν της διαπίστωσης αυτής και παρόλη την προσπάθεια του συνεργείου να καθαρίσει τα φρεάτια δεν κατέστει δυνατόν και ενημερώθηκε ιδιωτικό συνεργείο απόφραξης για πιο αποτελεσματική επέμβαση.