Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

Έγκριση για την παραγωγή και διανομή βιβλίων - Θα τα πληρώσουμε ?

Το τμήμα διδακτικών βιβλίων του Υπουργείου Παιδείας ενέκρινε την παραγωγή και διανομή των διδακτικών βιβλίων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για την σχολική χρονιά 2013-2014. Η παραγωγή των βιβλίων όπως και πέρυσι γίνεται από το Ι.Τ.Υ.Ε. Διόφαντος , δεδομένου ότι οι <πατριώτες> κατάργησαν το δημόσιο οργανισμό εκδόσεως βιβλίων με το γνωστό έμβλημα την κουκουβάγια , αφού δημιουργήθηκε το <πρόβλημα> της διανομής βιβλίων πρόπερσι!!!
 Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας  σε μορφή pdf .

Η ενημέρωση που έχουμε από την Ένωση Γονέων ,είναι ότι από την επόμενη σχολική χρονιά θα υποχρεωθούν οι γονείς να παραλάβουν τα βιβλία υπογράφοντας υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρεται ότι τα βιβλία θα επιστραφούν <καθαρά> και χωρίς φθορές διότι σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να πληρωθούν από τους ίδιους γονείς !!! Πως είναι δυνατόν να συγκρατήσεις και να απαγορέψεις σε ένα παιδάκι δημοτικού να μην σημειώσει ή υπογραμμίσει το βιβλίο του ? θα του πείς ότι δεν του ανήκει ? θα του πείς ότι είναι δανεικό διότι το κράτος δεν διαθέτει το ελάχιστο για αυτό? Το πιθανότερο είναι να αναγκάσουν ψυχολογικά τον γονέα να αγοράσει δικό του βιβλίο.
 Η κοινή στάση των γονέων θα πρέπει να είναι μία : η μη υπογραφή τέτοιας δήλωσης , τα παιδιά μας δικαιούνται δωρεάν παιδεία και πρέπει να να την διεκδικήσουμε !!!