Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Η Ομοσπονδία Ένωσης Γονέων Πειραιά εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση την οποία και παραθέτουμε για την ενημέρωση σας και την συμμετοχή σας στην Πανελλαδική κινητοποίηση :
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ    
ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 50 – ΝΙΚΑΙΑ ΤΗΛ. 6977317975-φαξ 2104614202
Μέλος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ)

     Πειραιάς, 19/1/2013

Κ Α Λ Ε Σ Μ Α

   Η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΑΣΓΜΕ, στηρίζει και συμπαραστέκεται στην Πανελλαδική κινητοποίηση  που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων Ελλάδας.

Καλεί τα μέλη της, τις Ενώσεις να οργανώσουν τη μαζική συμμετοχή των Συλλόγων Γονέων την

ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00 π.μ., στο συλλαλητήριο                                                              που θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος.


«ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ – ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ»
ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
v  Μαζικούς διορισμούς τώρα μόνιμου εκπαιδευτικού, υποστηρικτικού και βοηθητικού προσωπικού.
v  Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των σχολείων. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών, των εκπαιδευτικών ή των συλλόγων, για πληρωμή λειτουργικών εξόδων κλπ.
v  Κανένα παιδί χωρίς φαγητό, μόρφωση, χωρίς ιατροφαρμακευτική φροντίδα.
v  Δωρεάν παροχή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, αφορολόγητο πετρέλαιο, φυσικό αέριο και απαλλαγή ΦΠΑ στις συναλλαγές των σχολείων.
v  Καμία κατάργηση – συγχώνευση σχολείων.
v  Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές.
v  Έξω οι χορηγοί και οι έμποροι από τα σχολεία.
v  Αποκλειστικά δωρεάν, δημόσια και ασφαλή μεταφορά των μαθητών.


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑΣφραγίδα Ομοσπονδίας
 Το Δ.Σ. της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)
Βερανζέρου 22 6ος όροφος Τηλ. 2105242386 , Fax 2103845434
www.goneis.org
Αθήνα, 17/1/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων και των αγώνων που έχουν προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα, για τη μεταφορά των μαθητών – τη σίτιση – τις συμπτύξεις τμημάτων – τις συγχωνεύσεις σχολείων- τα κενά των εκπαιδευτικών – τη θέρμανση κλπ. καλούμε τις Ομοσπονδίες μέλη μας, να στηρίξουν και να συμμετέχουν έμπρακτα στις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις  και στις συναυλίες διαμαρτυρίας, που θα γίνουν ταυτόχρονα στα τρία σημεία της Ελλάδας, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της Πανελλήνιας Ένωσης Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, με ημερομηνία 9/1/2013, για τις 30 του Γενάρη:

α) Στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, για τα σχολεία της βορείου Ελλάδος και της Θεσσαλίας.
β) Στο Ηράκλειο της Κρήτης, για τα σχολεία της Κρήτης και
γ) Στο Υπουργείο Παιδείας, για τα σχολεία της Αττικής, της Κεντρικής και Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Μετά την τελευταία εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, την υπ’ αριθμ. 1883/Δ2/7.1.2013, η οποία ανακοινώνει στα Μουσικά Σχολεία, ότι δεν προτίθεται να καλύψει όλα τα κενά που ανέρχονται σε 11.500 ώρες, λόγω  της ασκούμενης «συσταλτικής δημοσιονομικής πολιτικής». (βλέπε εξορθολογισμό δαπανών). 

Είναι ξεκάθαρο τώρα πια, ότι στο όνομα της οικονομικής κρίσης, η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας πολιτική απαξίωσης, υποβάθμισης και συρρίκνωσης, οδηγεί και αυτά τα σχολεία επί της ουσίας σε «λουκέτο». Προηγήθηκε η κατάργηση των αθλητικών σχολείων και έπονται τα ειδικά σχολεία (άρθρο 38, παρ. 4 σε άσχετο νομοσχέδιο).

Με αφορμή την καπιταλιστική οικονομική κρίση, υλοποιείται το νέο σχολείο της αγοράς. Το σχολείο που έχει γίνει παραμάγαζο των επιχειρήσεων και των καταχρεωμένων Δήμων, με την ευθύνη των κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια. Τις επόμενες μέρες μάλιστα καλούν τις επιχειρήσεις, στα πλαίσια της «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης», μέσα από μια συναυλία, να υιοθετήσουν και ένα ειδικό σχολείο! Στο Πέραμα, στο Αιγάλεω, στο Περιστέρι, στο Ίλιον. Όποιο δεν υιοθετηθεί, προφανώς κλείνει το επόμενο διάστημα.

Σε αυτό το σχολείο, βαφτίζουν τις δεξιότητες γνώση και οδηγούν τα παιδιά μας στη σύγχρονη αμορφωσιά, στοιβάζοντάς τα σε 30άρια τμήματα, τσακίζοντας τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών. Σ’ αυτό το σχολείο ανοίγουν πόρτες και παράθυρα στα λύκεια, για να μπει μέσα το «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων», ώστε να πείσει τα παιδιά μας, ότι η φτώχεια είναι φυσικό φαινόμενο, να τους διδάξει ότι η εξεύρεση εργασίας είναι υπόθεση προσωπικών δεξιοτήτων και ικανότητας επένδυσης!

Αυτό είναι το νέο σχολείο που έχει σχεδιαστεί πριν την οικονομική κρίση, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΟΣΑ και εφαρμόζεται τώρα που η κρίση βαθαίνει και θα φέρει περισσότερα βάσανα σε κάθε λαϊκή οικογένεια. Αυτό είναι το πανάκριβο σχολείο για κάθε λαϊκή οικογένεια, που θα βγάζει γενιές αμόρφωτων, εξειδικευμένων εξαθλιωμένων, που πάει χέρι χέρι με τη δια «βίου μάθηση», δηλ. τη δια βίου εκμετάλλευση των νέων μαθητών που σπρώχνονται στην εξειδίκευση.

Αυτό το σχολείο εμείς και τα παιδιά μας δεν το έχουμε ανάγκη. Δεν το θέλουμε. Είναι εχθρικό. Παλεύουμε μαζί με τα παιδιά μας, τους εκπαιδευτικούς και όλο το εργατικό λαϊκό κίνημα, για το σχολείο των αναγκών μας.

ΚΟΙΝΟΣ Ο ΕΧΘΡΟΣ – ΚΟΙΝΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ -  ΚΟΙΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας και οι παρατηρήσεις σας μας δίνουν ώθηση στο να γίνουμε καλύτεροι . Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας .