Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

Αυτοψία στο σχολείο μας

Σε συνέχεια προηγούμενης ανάρτησης σας ενημερώνουμε ότι , πραγματοποιήθηκε αυτοψία από την υπηρεσία του τμήματος πολεοδομίας του Δήμου, ύστερα από αίτημα της διεύθυνσης του σχολείου μας ,προκειμένου εκτιμηθεί το φαινόμενο της ρηγμάτωσης μεταξύ των τμημάτων του κτιρίου. Το πόρισμα της αυτοψίας αναφέρει  ότι υπάρχει ρηγμάτωση εσωτερικά και εξωτερικά των αρμών διαστολής σε τμήματα του κτιρίου καθώς και αποκόλληση σε σημεία ένωσης υποστηλωμάτων με τοίχους πλήρωσης.Δεν παρατηρήθηκαν ρηγματώσεις στα φέροντα στοιχεία του κτιρίου γι αυτό και δεν διαφαίνεται κάποιος άμεσος κίνδυνος. Επίσης παρατηρήθηκε μεγάλη διάβρωση σε υποστύλωμα στην εξωτερική πλευρά επι της οδού Αναπαύσεως το οποίο χρήζει επισκευής , γεγονός το οποίο έχουμε επισημάνει επανειλημένα εγγράφως (βλέπε αλληλογραφία) και προφορικώς στον κ. Δήμαρχο , Αντιδήμαρχο Δραπετσώνας , Αντιδήμαρχο Παιδείας και υπεύθυνου συνεργείου οι οποίοι '' ήρθαν, είδαν και απήλθαν '' χωρίς έως σήμερα να έχουν προχωρήσει στις απαιτούμενες εργασίες. Επίσης προτείνεται από την πολεοδομία προς την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου η επισκευή σαθρών τμημάτων επιχρίσματος στις θέσεις των αρμών προκειμένου διασφαλιστεί η ασφάλεια από την τυχόν πτώση τους.
Απαιτούμε άμεση ανάληψη εργασιών αποκατάστασης των φθορών και ρηγματώσεων που έχουν διαπιστωθεί με κονδύλια που υπάρχουν για τις επισκευές των σχολείων .Ο Σύλλογος μας θα παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη του θέματος, θα πιέζει προς κάθε κατεύθυνση  και θα σας ενημερώνει για οτιδήποτε νεότερο προκύψει.