Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

ΠΕΡΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΟΦΕΛΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Ο Σύλλογος Γονέων  βρέθηκε στην ευχάριστη θέση , το καλοκαίρι που μας πέρασε , να υποδεχθεί  στο σχολείο μας το πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης της ΕΕΜΑΠΕ  και τους εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους που συμμετέχουν σε αυτό.
              Το πρόγραμμα έτυχε θετικής ανταπόκρισης από την πλειονότητα των γονέων και των παιδιών και θα είχε ακόμη μεγαλύτερης αν ήταν δωρεάν χωρίς την υποχρεωτική συμμετοχή των 15 ευρώ. Ακόμη μεγαλύτερης αποδοχής είχε ,η συνέχιση και επέκταση του προγράμματος αυτού και μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς , όπου στο σχολείο μας λειτούργησαν τις καθημερινές, δωρεάν προγράμματα μουσικής , πληροφορικής , λειτουργίας σχολής γονέων καθώς και στήριξης των οικογενειών από Ψυχολόγο και Κοινωνική Λειτουργό , καθώς τοποθετήθηκαν σχολικός φύλακας και καθαρίστρια.
             Η λειτουργία του ανωτέρω προγράμματος το οποίο λήγει σήμερα ,απέδειξε την αναγκαιότητα της θεσμοθέτησης και ορισμού ως απαραίτητης  και υποχρεωτικής της λειτουργίας παρόμοιων μαθημάτων, ειδικοτήτων, τμημάτων , τα οποία θα πρέπει να ενταχθούν στο ημερήσιο σχολικό πρόγραμμα για όλο το σχολικό έτος και για όλα τα  σχολεία , με την προυπόθεση ότι θα είναι υπό την εποπτεία και προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με τον εκάστοτε Δήμο.
            Παρακαλούμε για τις απαραίτητες ενέργειες της πολιτείας , της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και του Δήμου , έτσι ώστε από την νέα σχολική χρονιά προγραμματισθούν και ενταχθούν στο ημερήσιο σχολικό πρόγραμμα , όλων των σχολείων , παρόμοια μαθήματα και δημιουργία τμημάτων, με εκπαιδευτικούς που θα προσλαμβάνονται και θα εργάζονται μέσα από διαφανείς διαδικασίες και ανθρώπινες συμβάσεις.
            Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν και πρόσφεραν με επαγγελματισμό και ευαισθησία τις υπηρεσίες τους , στα παιδιά και στους ενήλικους καθόλο αυτό το διάστημα ,δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στο σχολείο μας να είναι «ανοικτό» σε όλους και να αναδείξει την δυναμικότητα του και τις σύγχρονες υποδομές του . Ευχόμαστε από καρδιάς καλή επιτυχία στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία και κάθε προσωπική ευτυχία.

Πέρα από το ευχάριστο και θετικό της λειτουργίας του προγράμματος αυτού είναι αδιανόητο και απαράδεκτο για όλους εμάς τους γονείς  , να πληροφορούμαστε ότι οι άνθρωποι αυτοί που εργάστηκαν σε αυτό το πρόγραμμα προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε ανέργους γονείς και τα παιδιά τους, να τους οφείλονται δεδουλευμένα χρήματα τα οποία πιθανόν να εισπράξουν μετα το Ιανουάριο του 2013.

Με εκτίμηση
                                                     το Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων