Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Επανασύνδεση του φυσικού αερίου

Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε , ότι σήμερα ημέρα Πέμπτη 6/12/12 επανασυνδέθηκε το φυσικό αέριο στο σχολείο μας , μετά από διακανονισμό που έκανε το γραφείο Παιδείας του Δήμου , καταβάλλοντας το μισό χρηματικό ποσό από την οφειλή που υπήρχε στο σύνολο των σχολείων στο Κερατσίνι-Δραπετσώνα. Οι αντιδράσεις όλων συνετέλεσαν στην δραστηριοποίηση και λήψη ενεργειών του Δήμου εναντίον της εταιρείας φυσικού αερίου , η οποία λόγω της <ευαισθητοποίησης> προς τα σχολεία διακόπτει άμεσα σε περίπτωση καθυστέρησης πληρωμής λογαριασμού. Θέση του Συλλόγου μας και της Ένωσης Γονέων, είναι η απαγκίστρωση των σχολείων από τις πληρωμές λογαριασμών των ΔΕΚΟ , τις οποίες θα πρέπει να πληρώνει ο Δήμος (ίσως μέσω σχολικής επιτροπής) και η απαλλαγή του ΦΠΑ από τις πληρωμές αυτών των λογαριασμών , που απευθύνονται σε σχολεία.
Εάν δεν παρθούν κάποιες αποφάσεις και δεν γίνει  μόνιμη διευθέτηση του θέματος , σύντομα θα αντιμετωπίσουμε το ίδιο γεγονός, δεδομένου ότι τα χρήματα που διατίθονται στα σχολεία είναι μειωμένα κατά το ήμισυ και δεν καλύπτουν τις λειτουργικές ανάγκες του σχολείου.