Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

''Μαύρα Σύννεφα'' για την παιδεία

Μόνο η περιγραφή ''Μαύρα Σύννεφα'' θα ταίριαζε για τον σχεδιασμό και την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για περαιτέρω περικοπές στην παιδεία για το έτος 2013. Στα πλαίσια του γενικού καταστροφικού σχεδίου για την χώρα μας , εντάσσονται και τα νέα μέτρα που προτείνει και καταθέτει ο Υπουργός Οικονομικών με την κατάθεση του σχεδίου προυπολογισμού προς ψήφιση στην Βουλή . Μεταξύ άλλων προτείνει:

1. Οι συγχωνεύσεις τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ χωρίς μείωση του αριθμού των εισελθόντων φοιτητών.
2. Η περικοπή του κόστους των βιβλίων των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς τα βιβλία θα χρεώνονται στους γονείς των μαθητών για το σχολικό έτος με υποχρέωση επιστροφής ή αλλιώς πληρωμής για όσα δεν επιστραφούν.
3. Η δομική αναθεώρηση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση με στόχο την περικοπή του μισθολογικού κόστους των αναπληρωτών καθηγητών με τη βέλτιστη αξιοποίηση των μόνιμων εκπαιδευτικών και την ορθολογικότερη κατανομή τους στις οργανικές θέσεις.
4. Ο εξορθολογισμός του μισθολογικού κόστους του μη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού της Ανώτατης Εκπαίδευσης από την μείωση του αριθμού των τμημάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
5. Η μείωση της κρατικής επιχορήγησης στους κρατικούς και μη κρατικούς φορείς, όπως Ομοσπον-δίες, Αθλητικά Κέντρα, Θέατρα, Μουσεία, Φεστιβάλ, καθώς η δαπάνη μισθοδοσίας προσωπικού θα καλύπτεται από κρατική επιχορήγηση, ενώ οι μη λειτουργικές δαπάνες θα καλύπτονται από άλλες προσόδους των ίδιων των φορέων.
6. Οι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΟΠΩΣ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ http://www.esos.gr