Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε  ότι πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση Γονέων την Τετάρτη 28/11/12 με συμμετοχή 31 γονέων . Η Συνέλευση είχε απαρτία (1/3 των μελών) και παρουσιάστηκε ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός της διετίας , απο το Δ.Σ. που αποχωρεί.
Στην Συνέλευση ήταν παρόντες η Διευθύντρια του σχολείου μας και ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων κος Φλουτσάκος Γ.
Ευχαριστούμε τους γονείς που συμμετείχαν , ενδιαφέρθηκαν να ενημερωθούν, για τις διαδικασίες των εκλογών ,για τα προβλήματα του σχολείου και της παιδείας  και συνέβαλαν ώστε να γίνει μία εποικοδομητική συζήτηση με θέματα που αφορούν τα παιδιά μας !!!                        Επισημάνθηκε ιδιαίτερα η αναγκαιότητα ύπαρξης και λειτουργίας του Συλλόγου ενώ κρίνεται υποχρεωτική και αναγκαία η συμμετοχή όλων των γονέων ,προκειμένου βοηθήσουμε αυτή την δύσκολη εποχή, στην εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου.
Η ημερομηνία των εκλογών ορίστηκε την ημέρα που θα αποδοθούν οι βαθμοί τριμήνου ,την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012 και η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί από ώρα 08:00 έως 16:00 .

-Στην ψηφοφορία μπορούν να δηλώσουν υποψηφιότητα και να ψηφίσουν όσοι γονείς εγγραφούν ως μέλη έως την ημερομηνία των εκλογών.
-Όποιος γονέας έχει πληρώσει συνδρομή και είναι μέλος του Συλλόγου μπορεί να ψηφίσει τόσο αυτός όσο και ο/η σύζυγος ως εκπρόσωποι των παιδιών τους .
-Γονείς που και οι δύο είναι άνεργοι και  δεν δύναται να πληρώσουν συνδρομή ,μπορούν να το δηλώσουν στην εφορευτική επιτροπή και να ψηφίσουν κατ'εξαίρεση.
Η εφορευτική επιτροπή που εκλέχτηκε από την Συνέλευση ,αποτελείται από τις κυρίες:

α. Βρανά Ζωή
β. Ρενδούμη Παναγιώτα
γ. Σουγιουλτζή Ειρήνη

Οι υποψηφιότητες μπορούν να υποβληθούν στην εφορευτική επιτροπή ή στα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. Σχετικό έντυπο και πληροφορίες μπορείτε να λάβετε από τα ανωτέρω άτομα καθώς και στην σελίδα ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ.
Για την πληρέστερη ενημέρωση σας , σας παραθέτουμε τον απολογισμό της διετίας:
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΕΤΙΑΣ 2011-2012

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2011-2012

2011

·         Ομόφωνα αποφασίστηκε , η έκδοση αποδείξεων σε όλους για οποιαδήποτε οικονομική μας συναλλαγή

·         Προσφορά βασιλόπιτες σε όλες τις τάξεις και στους δασκάλους , με δωράκια για το φλουρί.

·         Αιμοδοσία 2011 και ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Συλλόγου.

·         Καθιέρωση  και πραγματοποίηση της 1ης έκθεσης βιβλίου (καλεσμένος Πασχάλης Τσαρούχας).

·         Έναρξη δωρεάν ομαδικών δραστηριοτήτων μπάσκετ και θεάτρου από εξειδικευμένους εθελοντές δασκάλους-γονείς.

·         Δημιουργία σχολών γονέων σε συνεργασία με την ψυχολόγο του δήμου .

·         Ανάρτηση πανό διαμαρτυρίας για την υποχρηματοδότηση και απαξίωση της παιδείας.

·         Ετήσια φωτογράφιση μαθητών η οποία περιλαμβάνει το φωτογραφικό πακέτο, το ημερολόγιο, δώρα για τα παιδιά της έκτης ,δώρα για τα παιδιά της πρώτης, δώρα για όλα τα παιδιά και τους δασκάλους τα Χριστούγεννα και δώρα για το τέλος της σχολικής χρονιάς. Από αυτό το πακέτο ο σύλλογος έχει έσοδα μόνο από την πώληση του ημερολογίου.

·         Αποκριάτικος χορός συλλόγου και λαχειοφόρος αγορά στο “FREE CLUB”.

·         Συνάντηση με τον αντιδήμαρχο παιδείας στις 22/2/11 για τα κτιριακά προβλήματα του σχολείου μας.

·         Δημιουργία ιστοσελίδας του συλλόγου για την καλύτερη ενημέρωση όλων τον γονέων για θέματα που αφορούν το σχολείο και τα παιδιά μας.

·         Σύνταξη και αποστολή εγγράφου  προς το Δήμο, για την επικινδυνότητα και την ασφάλεια της σωματικής ακεραιότητας  και υγείας των μαθητων, δεδομενου ότι διαπιστώθηκε εισροή βρόχινων υδάτων σε τάξη , με αποτέλεσμα βραχυκυκλώσεως του ηλεκτρικού πίνακα.

·         Συνάντηση με τον Δήμαρχο και τον  Αντιδήμαρχο Παιδείας εντός του σχολείου προκειμένου διαπιστωθούν τα προβλήματα αυτά.

·         Κατόπιν πιέσεων κατορθώσαμε νε έρθει συνεργείο του δήμου και να καθαρίσει την ταράτσα, από τα φύλλα που έφραζαν τα λούκια, να κλαδευτεί το δέντρο που δημιουργούσε αυτό το πρόβλημα και να γίνει η προσωρινή κάλυψη της ταράτσας με μονωτικό υλικό.

·         Πιέσεις για επισκευή φθαρμένων κερκίδων από συνεργείο του Δήμου , γεγονός που έγινε.

·         Αγορά και τοποθετηση, 2 πάγκους-τραπέζια , 12 σκαμπο,2 κάδων απορριμματων,1 μοκέτας , για την δημιουργία αίθουσας εικαστικών.

·         Απολύμανση και καθαρισμός των χώρων υγιεινής –τουαλλέτες παιδιών ,από ιδιωτικό συνεργείο το οποίο και πληρώσαμε.

·         Αίτηση προς το Δήμο για πρώτη φορά , προκειμένου ξεκινήσει στο σχολείο μας ψεκασμός των πεύκων από εξειδικευμένο προσωπικό του δήμου  για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της κάμπιας, γεγονός το οποίο έγινε και είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

·         Ενημέρωση και άνοιγμα φάκελου στη Ε’ΔΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ για την δημιουργία ΑΦΜ συλλόγου –κατάθεση 1ης φορολογικής δήλωσης  , και πλήρη διαφάνεια σ τα οικονομικά του Συλλόγου.

·         Επισκευή της κονσόλας ήχου για την αίθουσα εκδηλώσεων.

·         Δωρεά χρηστικών αντικειμένων (συσκευές για την διευκόλυνση των μητέρων) στο σύλλογο «ΠΙΣΤΗ» για τα παιδάκια που πάσχουν με καρκίνο και δωράκια για το Πάσχα στα παιδιά. Τα χρήματα διατέθηκαν από μέρος των εσόδων  της έκθεσης βιβλίων.

·         Συγκέντρωση φαρμάκων και αποστολή  στους "Γιατρούς χωρίς σύνορα».

·         Μοιράστηκαν πασχαλινά δωράκια σε όλα τα παιδιά του σχολείου.

·         Ενοικίαση μηχανημάτων φωτισμού και ήχου για την κάλυψη της καλοκαιρινής γιορτής και πληρωμή από το ταμείο του Συλλόγου.

·         Αποχαιρετιστήριο πάρτι για τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης  στο”Aproopto”.

·         Διαδικασίες για την δημιουργία 2 θέσεων εργασίας  και πρόσληψης  σχολικών τροχονόμων , μοναδικούς σε δημοτικά σχολεία της Δραπετσώνας και έναρξη εργασίας δύο γονέων ως σχολικοί τροχονόμοι.

2012

·         Συνάντηση με την Ένωση γονέων για την από κοινού δράση όλων των σχολείων.

·         Σύνταξη εγγράφου προς την Περιφέρεια για την επαναλειτουργία του τμήματος ένταξης.

·         Έγγραφα και διαμαρτυρία με γονείς στο δημαρχείο για την άμεση και αποτελεσματική στεγανοποίηση της ταράτσας.

·         Ελαιοχρωματισμός των γηπέδων, των επιδαπαίδιων παιχνιδιών της αυλης, των κάγκελων του αυλόγυρου και τμημάτων της πρόσοψης του σχολικού κτιρίου και του προαύλιου χώρου.

·         Κινητοποίηση γονέων και διαμαρτυρία στο γραφείο παιδείας του δήμου για τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην μόνωση του κτιρίου.Κατόπιν αυτού δρομολογήθηκε η ανάληψη του έργου από τεχνικό σύμβουλο  του Δήμου (κ. Δημόπουλο Χρ.).

·          Πραγματοποίηση της μόνωσης της ταράτσας από εξωτερικό συνεργείο του δήμου με τοπικές παρεμβάσεις στην οροφή του κτιρίου.

·         Κάλυψη με χώμα ,επικίνδυνων βράχων και τσιμέντων στο κηπάκι , για την αποφυγή ατυχημάτων.

·         Αγορά 80 κονκάρδων με το λογότυπο του σχολείου για την ένδυση των μαθητών στις παρελάσεις.

·         Αγορά 4 βιντεοπροβολέων, κατοπιν αιτήσεως της διεύθυνσης για την κάλυψης αναγκών του σχολείου στα πλαίσια της ψηφιακής μάθησης.

·         Συντήρηση όλων των κλιματιστικών του σχολείου μας.

·         Παρέμβαση με συνέντευξη στη ΝΕΤ καθώς και στο NEWS IT για το ζήτημα διακοπής του φυσικού αερίου , με αποτέλεσμα την κινητοποίηση της Δημοτικής αρχής και την τακτοποίηση του προβλήματος.

·         Συλλογή τροφίμων για τις άπορες οικογένειες του σχολείου μας.

·         Συμμέτοχη στη διαπολιτισμική εκδήλωση της UNICEF με ορχήστρα 25 παιδιών του σχολείου μας.

·         Δωράκια Χριστουγέννων από τον Άγιο Βασίλη για όλα τα παιδιά.

·         Κοπή Βασιλόπιτας σε κάθε τμήμα με δωράκια στους τυχερούς.

·         Επιδιόρθωση προστατευτικών καλυμμάτων για τις μπασκέτες.

·         Κατάθεση 2ης φορολογικής δήλωσης του Συλλόγου.

·         Αγορά υλικών ζωγραφικής για το τμήμα εικαστικών.

·         Διοργάνωση αποκριάτικου χορού εντός σχολείου με τη συνδρομή του συλλόγου  και προσφορών.(στολισμός αίθουσας Πανταζης, αναψυκτικά-πιάτα κλπ Σκλαβενιτης, πίτσες(PIZZA FUN) και επιπλέον φαγητό από το σύλλογο.

·         Αποκριάτικος χορός στο”VILLA CLUB”,με λαχειοφόρο αγορά.

·         Πραγματοποίηση 2ης Έκθεσης βιβλίου(καλεσμένος Νίκος Πιλάβιος), Εθελοντική Αιμοδοσία και Πασχαλινό bazaar όπου τα έσοδα από αυτό διατεθηκαν για την αγορά παιχνιδιών για τα παιδιά που νοσηλεύονται στο ογκολογικό νοσοκομείο «ΕΛΠΙΔΑ».

·         Συμμετοχή του συλλόγου μας στη διανομή τροφίμων σε οικογένειες, από δωρεά ενός σχολείου από τη Νάπα της Κύπρου.

·         Δενδροφύτευση από το γεωπόνο του δήμου με τα παιδιά του σχολείου μας στον προαύλιο χώρο.

·         Αγορά συστήματος  ποτίσματος.

·         Οργάνωση καλοκαιρινή σχολικής  γιορτής σε συνεργασία με τους δάσκαλους και  πληρωμή από το Σύλλογο για την κάλυψη της γιορτής με φωτισμό και ηχοληψία (Πυροτεχνήματα -προσφορά γονέα κ Πανταζή). Επίσης μοιράστηκαν σε όλα τα παιδιά αναμνηστικά καπελάκια.

·         Πραγματοποίηση θεατρικής παράστασης με τον εθελοντή δάσκαλο θεάτρου και με την κατασκευή σκηνικών από την εθελόντρια μαμά-ζωγράφο κ.Γκατσονίδου.

·         Δώρα στους εθελοντές δασκάλους θεάτρου και μπάσκετ Μαρίνο και .Χλιαουτάκη

·          Αποχαιρετιστήριο πάρτι ΣΤ’ τάξης στο «ΑΠΡΟΟΠΤΟ».

·         Αγορά πλακιδίων γρανίτη και κτίσιμο τους,  από γονείς και μέλη του Συλλόγου, στην είσοδο του σχολείου μας.

·         Συγκέντρωση γονέων και ενημέρωση για τα προβλήματα του σχολείου μας(φυσικό αέριο).

·         Αγορά αναλώσιμων υλικών υγιεινής (χαρτικά και απορρυπαντικά)για κάλυψη λειτουργικών αναγκών του σχολείου.

·         Αγορά 1 σταθερού υπολογιστή  με οθόνη και δωρεά στο σχολείο για την κάλυψη αναγκών των τάξεων.

·         Δημιουργία τμημάτων Ζωγραφικής,KOUNG FU,Ρυθμικής, Παραδοσιακών χορών και Μοντέρνου , μουσικών οργάνων, για παιδιά και ενήλικες.

·         Δημιουργία σχολών γονέων με την συνεργασία καταρτισμένων επιστημόνων από πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης.

·         Συγκέντρωση τροφίμων και διανομή σε οικογένειες του σχολείου μας.

·         Ψεκασμός των πεύκων και φέτος από εξειδικευμένο προσωπικό του δήμου μετά από αιτήσεις μας για το μεγάλο πρόβλημα της κάμπιας.

·         Έγγραφα διαμαρτυρίας προς το Δήμο και επισήμανση των κινδύνων που διατρέχουν τα παιδιά μας μέσα και έξω από το σχολείο (πινακίδες σήμανσης, διαβάσεις πεζών ,κάδοι απορριμμάτων, φθορές στις κερκίδες της αυλής κ.λ.π)

·         Πίεση προς τα συνεργεία του Δήμου για την επισκευή των κερκίδων , η οποία πραγματοποιήθηκε ενώ συνεισφέραμε αγοράζοντας υλικό (ρυτίνη) για την επισκευή της.

·         Ράψιμο και τοποθέτηση κουρτινών και αγορά κουρτινόξυλων στην αίθουσα του ολοήμερου.

·         Αγορά και τοποθέτηση αντιολισθητικού τάπητα για την είσοδο του σχολείου.

·         Αγορά ανταλλακτικών για επισκευή σε έξι καζανάκια στις παιδικές τουαλλέτες.

·         Αγορά γραφίτη για το κεντρικό φωτοτυπικό μηχάνημα των δασκάλων.

·         Ομαδική φωτογράφιση μαθητών και έκδοση ημερολογίου.

Ευτυχές είναι το γεγονός, ότι παράλληλα με την δική μας θέληση και πρωτοβουλία έχουμε συμπαραστάτες μας και υποστηρικτές μας , εθελοντές γονείς για την πραγματοποίηση όλων αυτών των ενεργειών.

Θα θέλαμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε για ακόμη μια φορά τις κυρίες και τους κυρίους:

·         ΑΣΚΟΝΙΔΗ ΣΤΕΛΙΟ (κατασκευή σκηνικών)

·         ΓΚΑΤΣΟΝΙΔΟΥ ΒΟΥΛΑ (κατασκευή σκηνικών- μαθήματα ζωγραφικής και σχεδίου)

·         ΝΟΟΥ  ΑΝΤΩΝΙΟ(συντήρηση και τοποθέτηση κλιματιστικών)

·         ΔΡΟΣΣΟ ΛΟΥΚΑ (ηλεκτρολογικές και οικοδομικές εργασίες)

·         ΔΑΛΛΑ ΔΗΜΗΤΡΗ (εργασίες τοποθέτησης πλακιδίων)

·         ΣΙΝΑΙ (τοποθέτηση πλακιδίων )

·         ΠΑΝΤΑΖΗ ΝΙΚΟ (στολισμός εκδηλώσεων )

·         ΚΟΝΔΥΛΑ ΓΙΩΡΓΟ (ελαιοχρωματισμοί)

·         ΤΖΟΥΑΝΝΗ ΓΙΩΡΓΟ ( χορηγίες αναψυκτικών-χυμών)

·         ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ ΓΙΑΝΝΗ (δεντροφυτεύσεις ,κηπουρική , ψεκασμός πεύκων)

·         ΜΟΣΧΟΥ ΜΑΙΡΗ (έκδοση φωτοτυπιών)

·         ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ ΧΡΟΝΗ (ξυλουργικες εργασίες)

·         ΓΙΑΝΝΗ (ξυλουργικές εργασίες )

·         ΠΕΤΡΟΜΕΛΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ (χορηγία κουρτινών –εθελοντικές εργασίες)

·         ΑΠΕΡΓΗ ΜΠΕΑΤΑ (εθελοντικές εργασίες)

·         καθώς και όλους όσους προσέφεραν με τον τρόπο τους βοήθεια στο Σύλλογο και στο σχολείο και πιθανόν έχουμε ξεχάσει να τους αναφέρουμε .