Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ – ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι η θητεία (διετής) των οργάνων του Συλλόγου Γονέων λήγει αυτό το Δεκέμβριο  και θα πρέπει να εκλέξουμε τα νέα όργανα. Η δράση, η συνέχεια λειτουργίας και ύπαρξης του συλλόγου γονέων αυτή την δύσκολη εποχή για τα σχολεία και τους μαθητές, είναι αναγκαία και απαραίτητη όσο ποτέ !!!
           Γι’αυτό το λόγο σας καλούμε όλους τους γονείς και κηδεμόνες στην Γενική Συνέλευση(Γ.Σ.) που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 6:30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.
Θέματα της συζήτησης είναι:
1      1/ Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ.
  2/ Οι αρχαιρεσίες και η υποβολή υποψηφιοτήτων για την εκλογή των οργάνων του συλλόγου τα οποία είναι : το Διοικητικό Συμβούλιο(Δ.Σ.) , η Ελεγκτική Επιτροπή(Ε.Ε) και οι εκπρόσωποι στην ένωση γονέων(Ε.Γ.) και το σχολικό συμβούλιο κοινότητας(Σ.Σ.Κ) .

Η Γενική Συνέλευση είναι σε απαρτία όταν συμμετέχουν σε αυτή το 1/3 των  Ταμειακώς Εντάξει .  Εάν δεν υπάρχει απαρτία συγκαλείται νέα Γ.Σ. την αντίστοιχη ημέρα της επόμενης εβδομάδας ,οπότε και βρίσκεται σε απαρτία με όσα μέλη είναι παρόντα.
Στην Γ.Σ. θα εκλέξουμε την τριμελής εφορευτική επιτροπή (πρόεδρος , γραμματέας,μέλος  και δύο αναπληρωματικά μέλη) τα οποία θα είναι υπεύθυνα για την ομαλή διαδικασία των εκλογών και παράλληλα θα εκτελούν χρέη Δ.Σ. ως τις εκλογές.
Τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής δεν μπορούν να υποβάλουν υποψηφιότητα για τα όργανα του συλλόγου.

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ
 -Δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται, έχουν όλοι οι γονείς (Μπορούν να ψηφίσουν και να ψηφιστούν και οι δύο γονείς εφόσον είναι ταμειακά εντάξει με δυο συνδρομές , με εξαίρεση τους γονείς που και οι δύο είναι άνεργοι ,οπότε μπορούν να ψηφίσουν προσκομίζοντας σχετικές κάρτες ανεργίας).
- Κάθε γονέας έχει μία ψήφο, ανεξάρτητα πόσα παιδιά έχει στη Σχολική Μονάδα που λειτουργεί ο Σύλλογος.
 - Δεν ψηφίζει κάποιος γονέας αντί άλλου με εξουσιοδότηση.
- Οι ενήλικοι μαθητές δεν εκπροσωπούνται από τους γονείς τους  και δεν λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του 1/3.

Τα Όργανα του Συλλόγου και οι Εκπρόσωποι στο Σ.Σ.Κ και στην Ε.Γ., εκλέγονται με μυστική ψηφοφορία. Όταν οι εκλογές γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο (πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα), όλοι οι υποψήφιοι γράφονται με απόλυτη αλφαβητική σειρά.
Για να θεωρείται νόμιμη η εκπροσώπηση του Συλλόγου στα προβλεπόμενα από το Νόμο Όργανα ,θα πρέπει, στις αρχαιρεσίες εκλογής των Οργάνων του Συλλόγου, να πάρουν μέρος γονείς που εκπροσωπούν τουλάχιστον, το ένα τρίτο (1/3) των μαθητών τις Σχολικής Μονάδας που λειτουργεί ο Σύλλογος.

Περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες σχετικά την διαδικασία καθώς και έντυπο υποψηφιότητας θα βρείτε στην σελίδα ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ