Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

Διασφάλιση καλύτερων και ασφαλέστερων συνθηκών για τα παιδιά μας

Ο Σύλλογος Γονέων στα πλαίσια των καθηκόντων και υποχρεώσεων που απορρέουν από την ίδρυση του και το καταστατικό του , προσπαθεί και λειτουργεί με πρωταρχικό σκοπό και στόχο την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση των μαθητών στο σχολείο. Γι'αυτό το λόγο προχωρήσαμε στην σύνταξη και υποβολή εγγράφου προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για τα προβλήματα και θέματα ασφαλείας που προκύπτουν καθημερινά και τα οποία προφορικά και εγγράφως έχουμε ήδη επισημάνει εμείς και η διεύθυνση του σχολείου, στο Δήμο. Γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος , ζητάμε και απαιτούμε τα ελάχιστα και αυτά που με μικρό κόστος μπορούν να υλοποιηθούν έστω και με την δική μας βοήθεια όπου χρειαστεί . Για την πλήρη ενημέρωση σας σας παραθέτουμε  το σχετικό έγγραφο :

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Μ. ΜΠΟΤΣΑΡΗ 48 & ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ
email: sg4dsd@gmail.com
www.syllogosgoneon4dsd.com
 ΠΡΟΣ: 1. Γρ. κου Δημάρχου Κερατσινίου-
                  Δραπετσώνας
              2. Γρ. κου Αντιδημάρχου Παιδείας
              3. Γρ. κου Αντιδημάρχου
                  Δραπετσώνας
              4. Γρ. κας Αντιδημάρχου
                  Ποιότητας ζωής και
                  Περιβάλλοντος

ΚΟΙΝ: 1. Γρ. κας Διευθύντριας 4ου
               Δημοτικού σχολείου Δραπετσώνας
               2.Γονείς & Κηδεμόνες

ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ    31/10/2012
Αρ.πρ.13

ΘΕΜΑ :  ΄΄Διασφάλιση καλύτερων και ασφαλέστερων συνθηκών για τα παιδιά μας΄΄

Ο Σύλλογος μας προσπαθώντας να διασφαλίσει τις καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες διαβίωσης και μετακίνησης των μαθητών στο σχολείο , διαπιστώνει και ενημερώνει κάθε χρόνο, παράλληλα με την διεύθυνση του σχολείου , τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ,για τις ζημιές και φθορές τόσο του κτιρίου και προαύλιου χώρου , όσο και του περιβάλλοντα χώρου έξω από το σχολείο.
          Πέρα από την υποστήριξη  και την βοήθεια σας ,σε θέματα του σχολείου μας , από πέρυσι και κατά το διάστημα του καλοκαιριού,έχει γίνει επισήμανση και ενημέρωση για τα παρακάτω προβλήματα τα οποία έμειναν άλυτα και δεν έγινε καμμία προσπάθεια επισκευής:
1)       Διάβρωση κολώνας με αποκόλληση σοβάδων και εμφανή σκουριά στα σίδερα της κολώνας, στην βόρεια πλευρά του κτιρίου-2ου ορόφου (αίθουσα χημείου), με αποτέλεσμα την εσωτερική εισροή υδάτων που φτάνουν έως την αίθουσα εκδηλώσεων (ισόγειο) και την συνεχή φθορά της , που πιθανόν να επηρεάζει την στατική λειτουργία του κτιρίου στην πλευρά αυτή.
2)       Φθορές στην κερκίδα του προαύλιου χώρου , οι οποίες αποτελούν καθημερινά ,σημεία επικίνδυνα για την σωματική ακεραιότητα των μαθητών.
3)       Φθορές στα κάγκελα περιμετρικά της αυλής , μέρος των οποίων προσπαθήσαμε και επισκευάσαμε με προσωπική μας εργασία , τα μέλη του Συλλόγου.
4)       Χρήζει ελαιοχρωματισμού, μέρος οροφής ,σε δύο αίθουσες , τα οποία είχαν εμφανίσει υγρασία και απομακρύνθηκε ο διαβρωμένος σοβάς.

Εκτός από τα ανωτέρω προβλήματα , τα οποία είναι γνωστά και έχουν καταγραφεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου , σας επισημαίνουμε και τα αυτονόητα, τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης και συνεχής παρακολούθησης από ένα οργανωμένο δήμο και τις υπηρεσίες που είναι υπεύθυνες για τον περιβάλλον χώρο του σχολείου, όπως :
1)      Η σηματοδότηση περιμετρικά του σχολείου και η συνεχής συντήρηση και επισκευή των πινακίδων σήμανσης που είναι ανύρπακτες ,για την ασφάλεια των διερχόμενων μαθητών.
2)      Η συντήρηση και χρωματισμός των ανύρπακτων διαβάσεων περιμετρικά και στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το σχολείο.
3)      Η επισκευή και συντήρηση των πεζοδρομίων περιμετρικά του σχολείου , η απομάκρυνση κάδων απορριμάτων επί της οδού Αγ. Παντελεήμονος και Μ.Μπότσαρη , τα οποία αποτελούν εμπόδια στην διέλευση των μαθητών  αναγκάζοντας τα, να προχωρούν στο δρόμο με κίνδυνο την ασφάλεια τους από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.
4)      Η εγκατάλειψη της παρακείμενης παιδικής χαράς που χρόνια τώρα ,παραμένει χώρος συνάντησης ναρκομανών και ενηλίκων , αντί να είναι χώρος διασκέδασης και παιχνιδιού για τα παιδιά του νηπιαγωγείου, δημοτικού και της ευρύτερης γειτονιάς.
5)      Η ανυπαρξία συνεργείων καθαριότητας τα οποία εμφανίζονται περιοδικά , για τον καθαρισμό των πεζοδρομίων περιμετρικά του σχολείου.

Η επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων σαφώς και δεν αποτελεί δυσβάσταχτο κόστος για τον προυπολογισμό του Δήμου αλλά επιφύεται στην αποφασιστικότητα και θέληση των αρμόδιων Αντιδημάρχων και υπευθύνων των συνεργείων , που αρνούνται να προγραμματίσουν τις ανάλογες ενέργειες τους για την επίλυση τους , τα οποία τους επισημαίνονται εγκαίρως  και είναι ορατά από όλους τους πολίτες.
          Δεδομένου ότι η ασφάλεια των παιδιών μας , η δημόσια δωρεάν εκπαίδευση , η ασφαλής και αξιοπρεπής διαβίωση και μετακίνηση τους στο σχολείο, είναι υποχρέωση σας και προέχει πάνω από όλες τις προτεραιότητες σας , απαιτούμε ως γονείς και δημότες αυτής της πόλης τις άμεσες ενέργειες σας για την επίλυση τους. Σε περίπτωση που οι υπηρεσίες σας  ,αδυνατούν να καλύψουν και τα αυτονόητα , παρακαλούμε ενημερώστε μας , με σχετικό έγγραφο σας , προκειμένου προβούμε σε δικές μας ενέργειες.
          Αναφορικά με την φθορά της κολώνας, όπως αναφέρθηκε ανωτέρω , παρακαλούμε ενημερώστε μας εγγράφως , αν αποτελεί κίνδυνο για την στατικότητα και αντισεισμικότητα , στο κομμάτι του κτιρίου που στηρίζεται σε αυτήν, γεγονός για το οποίο σας θεωρούμε υπεύθυνους για οποιαδήποτε ζημιά ή ατύχημα προκύψει από αυτό.

Με εκτίμηση
                                     για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΣΙΓΓΕΡΗΣ ΒΑΣ.                                              ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΛΙΤΣΑ