Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

Έναρξη τμημάτων δραστηριοτήτων

Ο Σύλλογος Γονέων σας ενημερώνει ότι τα τμήματα δραστηριοτήτων ξεκίνησαν και στα οποία έχουν προστεθεί : τμήμα ρυθμικής , τμήμα ζωγραφικής-σχεδίου για μαθητές Ε΄-ΣΤ΄τάξης ,τμήμα αυτοάμυνας (Kung fu) . Tο πρόγραμμα το οποίο έχει καθορισθεί είναι το εξής:

ΤΜΗΜΑΤΑ ΧΟΡΟΥ

Τρίτη 8:00-9:00 το βράδυ :        Παραδοσιακοί ενηλίκων και μοντέρνοι χωροί για παιδιά
Πέμπτη 8:00-9:00 το βράδυ:     Παραδοσιακοί παιδιών και χορογύμναση ενηλίκων
Σάββατο  11:00-12:00 το πρωί: Ρυθμική γυμναστική για παιδιά
Σάββατο  12:00-13:00 :             Παραδοσιακοί χοροί ενηλίκων
Σάββατο  13:00-14:00 :             Μοντέρνοι χοροί παιδιών

ΤΜΗΜΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ- ΣΧΕΔΙΟΥ

Σάββατο 11:00-12:30 Δωρεάν για μαθητές Ε΄-ΣΤ΄ τα οποία θα παραδίδει αφιλοκερδώς η κυρία Βούλα Ασκονίδου.

ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ

Τα τμήματα αυτοάμυνας , πολεμικών τεχνών θα αφορούν ενήλικες και παιδιά και θα γίνονται Δωρεάν στο χώρο του σχολείου μας κάθε Σάββατο . Οι ώρες θα καθοριστούν μετά τις εγγραφές των ενδιαφερομένων , οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 6/10/12 και ώρα 1:00 το μεσημέρι, στο σχολείο.
Τα μαθήματα θα παραδίδονται από δάσκαλο πολεμικών τεχνών ο οποίος μας απέστειλε την παρακάτω προσφορά :

Picture
Προς Σύλλογο Γονέων του 4ου Σχολείου Δραπετσώνας
29 Σεπτεμβρίου 2012,

Ο Σύλλογος Κινέζικου Κουνγκ Φου Δραπετσώνας χαιρετίζει την προσπάθεια του Συλλόγου Γονέων του σχολείου σας για παροχή δημιουργικών δραστηριοτήτων εκτός σχολικού ωραρίου και στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια αυτή, προσφέροντας τη δυνατότητα εκμάθησης βασικών αρχών του κουνγκ φου και αυτοάμυνας σε μικρούς και μεγάλους, για 1-2 ώρες την εβδομάδα. Η συμμετοχή στα μαθήματα είναι δωρεάν και το πρόγραμμα θα καθοριστεί,στην πρώτη συνάντηση το Σάββατο 6/10/12 και ώρα 1:15 το μεσημέρι, στο σχολείο.

ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΝΟΥ
Πολλές φορές, αναζητάμε τις πιο κατάλληλες δραστηριότητες για τα παιδιά μας, πάντα με στόχο την καλλιέργεια του νου, του σώματος και του χαρακτήρα τους, έτσι ώστε εκείνα να εξελιχθούν
σε υγειείς και δημιουργικούς ανθρώπους.Η σχολική θητεία σήμερα είναι κυρίως στοχευμένη στην
πνευματική ανάπτυξη των παιδιών, αφήνοντας την σωματική τους εκγύμναση αρκετά παραμελλημένη. Έτσι, παρατηρούμε πως
σε αρκετές περιπτώσεις, δε δίνεται έμφαση στη φυσική άσκηση, τη σωστή διατροφή και την αναζήτηση της υγείας του σώματος, γεγονός που σε συνδυασμό με το σύγχρονο «νωχελικό» τρόπο ζωής (εργασία σε γραφείο ή μπροστά στο PC, καθιστική ζωή, διάβασμα κτλ.), αδρανοποιεί ακόμα περισσότερο το σώμα μας.Ειδικά, στην παιδική ηλικία οπού το σώμα αναπτύσσεται και
χτίζεται με ραγδαίους ρυθμούς, η εξισορρόπιση της φυσικής άσκησης με τις υπόλοιπες καθημερινές ασχολίες είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη ενός υγειούς, μελλοντικού εφήβου που θα ξέρει να σέβεται και να διατηρεί τόσο το σώμα, όσο και το πνεύμα του ισορροπημένα και καλλιεργημένα, όπως ακριβώς μας διδάξανε και οι αρχαίοι προγόνοι μας.
Εξάλλου, δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η ενασχόληση π.χ. με τη μουσική ή τον αθλητισμό μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε και να αναπτύξουμε τα ταλέντα μας, ενώ ταυτόχρονα μας διδάσκει
την πειθαρχία και τον έλεγχο, την υπομονή και την εγρήγορση,την ανάπτυξη της δεξιοτεχνίας και της δημιουργικότητας και φυσικά τη συνεργασία μέσα σε μια ομάδα. Πρόκειται για στοιχεία που λίγο πολύ, όλοι θέλουμε να έχουμε, αφού συμβάλλουν θετικά στην προσωπικότητά μας και τελικά βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας, την κοινωνικότητά μας και τις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
Οι πολεμικές τέχνες αποτελούν μία ιδανική αθλητική δραστηριότητα, τόσο για τα παιδιά, όσο και για τους ενήλικες, αφού η εξάσκησή τους προσφέρει αφενός την εκμάθηση μίας τέχνης, ικανής να μας προστατεύσει σε περίπτωση άμεσης σωματικής απειλής και αφετέρου χαρίζει όλα τα οφέλη της καθημερινής εκγύμνασης του σώματος. Παράλληλα, απελευθερώνει το σώμα και το μυαλό από το καθημερινό στρες,χαλαρώνοντάς το και καλλιεργώντας την ηρεμία, την υπομονή και την ψυχραιμία σε δύσκολες καταστάσεις.
Οι πολεμικές τέχνες είναι ιδανικές για τα μικρά παιδιά, ιδιαίτερα για αυτά που είναι υπερκινητικά και δραστήρια. Η προπόνηση, αλλά και η ανάπτυξη ορισμένων δεξιοτήτων ξεχωριστά, όπως η ισορροπία και ο συγχρονισμός των κινήσεων, θα ωφελήσουν ένα παιδί, τόσο σε σωματικό, όσο και σε πνευματικό επίπεδο. Δε θα πρέπει εξάλλου να ξεχνάμε ότι τα παιδιά εκτός από την καθημερινή τους ενασχόληση με τα μαθήματα, οφείλουν να αφιερώνουν λίγο χρόνο και για την άθληση και εκγύμναση του σώματός τους. Απαλλαγμένα από το άγχος του σχολείου,μπορούν μέσω της προπόνησης και των ασκήσεων να
χαλαρώσουν, να εκτονωθούν και να γυμναστούν αφού οι πολεμικές τέχνες αναπτύσσουν γερό σώμα και βελτιώνουν την φυσική κατάσταση, καλλιεργούν την δύναμη και την αντοχή, το αυτοέλεγχο και την αυτοσυγκράτηση.

TO KOYNΓΚ ΦΟΥ
Το παραδοσιακό κινέζικο κουνγκ φου, μέσα στους αιώνες ύπαρξής του, αποτελεί τη βάση πολλών πολεμικών τεχνών και δικαίως αντιμετωπίζεται ως παγκόσμια πολιτισμική κληρονομιά, αφού έχοντας βγει έξω απ’ τα σύνορα της Κίνας έχει φτάσει σε κάθε άκρο της γης, όπως η φιλοσοφία του Πλάτωνα και του
Αριστοτέλη.
Η εξάσκηση του, προσφέρει ραγδαία αύξηση της φυσικής κατάστασης, αλλά και των οργάνων του σώματος, βελτιώνοντας παράλληλα την υγεία μας. Το παραδοσιακό κουνγκ φου μάλιστα εμβαθύνει ακόμα περισσότερο στην αυτογνωσία και την αυτοπεποίθηση και οξύνει την αντίληψή μας. Αναπτύχθηκε με
μεγάλη σοφία αλλά και επιστημονική ακρίβεια για να μας μαθαίνει να μαχόμαστε με εξαιρετικό τρόπο αναπτύσσοντας τη δυναμή, την έκρηξη, τον έλεγχο, την ισορροπία και την τεχνική, αλλά και να
διατηρούμε την υγεία μας σε άριστη κατάσταση, βελτιώνοντας την στάση, την αναπνοή, την αντοχή και την κίνηση. Σε πνευματικό επίπεδο, εξασκεί το πνεύμα μας, διατηρώντας το πειθαρχημένο, δημιουργικό και παραγωγικό. Παράλληλα με το σώμα, εξευγενίζει την ψυχή, γι αυτό και θεωρείται ολοκληρωμένη τέχνη.
Τη σημασία του «κουνγκ φου» -όχι μόνο ως πολεμική τέχνη, αλλά και ως φιλοσοφία- την ανακαλύπτει όποιος ασχοληθεί με την εξάσκησή του, ανεξαρτήτως εθνικότητας και φυλής, σωματικής διάπλασης ή φύλλου.
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ
Στις αρχές του 2012, δημιουργήθηκε ο μη κερδοσκοπικός Αθλητικός Σύλλογος Κινέζικου Κουνγκ Φου Δραπετσώνας, με σκοπό την εκμάθηση και εξάσκηση του παραδοσιακού κουνγκ φου. Ο σύλλογος λειτουργεί υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γου Σου Κουνγκ φου και την Γ.Γ.Α. ενώ είναι μέρος της Tangs International Chinese Kung Fu Association κάτω απ’την επίβλεψη του μεγάλου δασκάλου Tang Tung Wing που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, περισσότερα από είκοσι χρόνια.
Στον σύλλογο διδάσκονται τέσσερα συστήματα κουνγκ φου, το Wing Chun που διδάσκει την ταχύτητα και την ελαστικότητα (γνωστό κι από τις ταινίες του Bruce Lee), το Hung Gar που διδάσκει τη δύναμη και την σταθερή βάση, το Tai Ji που αναπτύσσει την αρμονία και τα αντανακλαστικά και το Bagua που εμβαθύνει στην ισορροπία των αλλαγών. Οι ασκούμενοι ξεκινούν από το Wing Chun ή το Hung Gar και σε πιο υψηλό επίπεδο μελετούν το Tai Ji και το Bagua.
Ο σύλλογος μας προσπαθεί να διατηρεί το παραδοσιακό πνεύμα της εκμάθησης του κουνγκ φου και προάγει την ηρεμία, τον αυτοέλεγχο και την ισορροπημένη συμπεριφορά. Τεχνικοί υπεύθυνοι στον σύλλογο είναι ο Ξενοφών Βάχος και η Άντα Μακρή, αναγνωρισμένοι εκπαιδευτές από την Πανελλήνια ομοσπονδία Γου Σου Κουνγκ Φου και με πολυετή εμπειρία στην εξάσκηση της τέχνης του κουνγκ φου. Τελειόφοιτοι ανωτάτων πανεπιστημιακών σχολών, οι εκπαιδευτές αποφάσισαν να ασχοληθούν με το κουνγκ φου επαγγελματικά από την ειλικρινή αγάπη τους για την τέχνη και τη διάθεσή τους να προσφέρουν στη
σωστή διδασκαλία, έτσι ώστε να διασφαλιστούν και να αξιοποιηθούν όλα τα οφέλη της.
Ο σύλλογος λειτουργεί καθημερινά μετά τις 6 μμ και διαθέτει τμήματα για παιδιά και ενήλικες. Βρίσκεται στην οδό Αριστοτέλους 21, στη Δραπετσώνα και το τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες είναι το 210.4625858.
Email: kungfudrapetsona@gmail.com.
Να έχετε μία καλή χρονιά με υγεία, γνώση και δημιουργικότητα.
Ξενοφών Βάχος
Τεχνικός υπεύθυνος συλλόγου