Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012

Εγκατάλειψη , αδιαφορία ή ανικανότητα ;

Εικόνες εγκατάλειψης , εμφανίζονται καθημερινά στους δρόμους και πεζοδρόμια περιμετρικά του σχολείου , με κατεστραμμένα πεζοδρόμια , σκουπίδια και ακαθαρσίες παντού , ανυπαρξία οδοκαθαριστών ,σβησμένες διαβάσεις πεζών , κατεστραμμένες πινακίδες σήμανσης ,κάδοι απορριμάτων περιμετρικά του σχολείου, δυσχεραίνοντας την διέλευση μαθητών και γονέων και καθιστώντας επικίνδυνη την προσέλευση και αποχώρηση τους από και προς το σχολείο .  Η συντήρηση υπαρχόντων και η τοποθέτηση νέων πινακίδων σήμανσης και οδικής ασφάλειας για τους  μαθητές που προσέρχονται και αποχωρούν στο δημοτικό σχολείο , γυμνάσιο και λύκειο κρίνεται απαραίτητη, αναγκαία και δεν θα έπρεπε να το επισημαίνουμε εμείς , αλλά να το φροντίζει και να το επιβλέπει ο Δήμος .
Αναρωτιέται κανείς αν όλα αυτά συμβαίνουν λόγω αδιαφορίας ή λόγω ανικανότητας των υπηρεσιών του Δήμου και περιμένει αντιδράσεις των υπευθύνων .
Αν πράγματι ο Δήμος και οι υπηρεσίες του αδυνατούν , θα επιθυμούσαμε να ενημερωθούν οι Σύλλογοι Γονέων προκειμένου προχωρήσουν σε δικές τους πρωτοβουλίες .