Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ – ΠΕΡΑΜΑ
19  ΕΩΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  υποστήριξης

Επίκαιρος και αναγκαίος όσο ποτέ αναδεικνύεται  σήμερα ο ρόλος της τέχνης. Καλλιτέχνες , εργάτες, γυναίκες, επαγγελματίες, νέοι, βρίσκονται σε κατάσταση εξαθλίωσης σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.
Ποιος μπορεί να αρνηθεί αυτή την πραγματικότητα; Κανείς!
Ποιος μπορεί να κάνει  την μεγάλη ανατροπή; Ο λαός! Οι εργαζόμενοι, οι  άνεργοι, οι νέοι,  οι γυναίκες, οι αυτοαπασχολούμενοι,  οι  μικροί επαγγελματίες.
Πως;  Αξιοποιώντας, το ποιο αποτελεσματικό και ισχυρό όπλο,  την δύναμη των αγώνων. Συσπειρωμένοι στα ταξικά συνδικάτα που αταλάντευτα, βρίσκονται σε διαρκεί μάχη για την παρεμπόδιση της αντεργατικής – αντιλαϊκής  επίθεσης και την δημιουργία των προϋποθέσεων αντεπίθεσης για την ριζική ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής.
  • Με αγώνες αταλάντευτους που βάζουν τον πήχη ψηλά, που διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα που να καλύπτουν τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας,  στην δωρεάν παιδεία, στη δωρεάν  υγεία, στη μόρφωση, στη δημιουργία, που διεκδικούν μιαν άλλη, καλύτερη, ποιότητα ζωής, .
  • Με τέχνη που να προσπαθεί να φωτίζει και να  ανοίγει δρόμους στην πραγματική τους απελευθέρωση. Με  τέχνη  που θέλει να κάνει ποιο καθαρό τον ορίζοντα της νίκης της εργατικής τάξης. Με τέχνη που συστρατεύται  με τους ανθρώπους της εργασίας. Τέχνη της αλληλεγγύης, τέχνη πυροκροτητή των μικρών και μεγάλων αγώνων. Τέχνη που θέλει να απελευθερώνεται και να απελευθερώνει, τέχνη που εμπνέεται μέσα στις πόλεις, στα σπίτια των λαϊκών οικογενειών , στα εργοστάσια και τα λιμάνια των  εργατών που δεν σκύβουν το κεφάλι και όπου αλλού κτυπά η  καρδιά της αγωνιζόμενης εργατικής τάξης.

Για έκτη χρονιά η Κίνηση εικαστικών καλλιτεχνών <Πέρα((σ)μα> μαζί με τα συνδικάτα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος διοργανώνουν την έκθεση εικαστικών < Άνθρωποι – χρώμα + σίδερο> που γίνεται μέσα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, με την συμμετοχή να έχει φτάσει τους 250  Καλλιτέχνες.

Στο Πέραμα, η τέχνη προσπαθεί να εμπνευστεί και να εμπνεύσει, να διαμορφώσει  συμπεριφορές, στάση και δράση.  Σε αυτή την αλληλεπίδραση καλλιτέχνες και εργαζόμενοι, συντονίζουν το βήμα  τους.
Η ΄Έκθεση ξεκίνησε από το 2005 με πρωτοβουλία ομάδας  εικαστικών καλλιτεχνών. Στόχος της έκθεσης να έρθει το έργο τέχνης στους τόπους δουλειάς, εκεί που βρίσκεται ο φυσικός του αποδέκτης και η κινητήρια έμπνευση της δημιουργίας του: η εργατική τάξη.

Δέκα ημέρες από  19 /10/2012 έως 28 / 10/2012 στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, ζωγράφοι, χαράκτες, γλύπτες, φωτογράφοι, μαζί με το θέατρο τη μουσική,  δίνουν το δικό τους στίγμα αγωνιστικης ταξικης  αλληλεγγύης.
Στήνουν το δικό τους μέτωπο
Καλούμε σε αγωνιστικό συναγερμό τους μαθητές, τους άνεργους, τους νέους και της νέες , να συναντηθούν μαζί μας.
Οι αγώνες είναι τέχνη του λαού
και οι τέχνη όπλο του
 Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε τους φορείς που αντιλαμβάνονται την τέχνη ως βασικό εργαλείο στην διαμόρφωση της κοινωνικής συνείδησης να συμμετέχουν  και να  στηρίξουν με κάθε δυνατό τρόπο, κυρίως όμως  με την δράση και την αλληλεγγύη τους αυτόν τον πρωτοπόρο θεσμό. .

ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΠΕΡΑ(σ)ΜΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ