Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Σας ενημερώνουμε , ότι στο σχολείο μας , το μοναδικό στην Δραπετσώνα , λειτουργεί από το καλοκαίρι το « Πρόγραμμα Κοινοφελούς Απασχόλησης ΕΕΜΑΠΕ»  στα πλαίσια του οποίου θα δημιουργηθούν απογευματινά τμήματα ,με δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες και την δημιουργία Σχολών Γονέων ( συναντήσεις γονέων μία φορά την εβδομάδα, πιθανόν Τετάρτη απόγευμα για συζήτηση σε θέματα και προβλήματα που απασχολούν τα παιδιά μας και όλη την οικογένεια , με συμμετοχή ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού).
       Ήδη στο σχολείο μας έχουν τοποθετηθεί και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους καθημερινά μία Κοινωνική Λειτουργός , μία Ψυχολόγος , ένας δάσκαλος Πληροφορικής  ,μία πρωινή φύλακας καθώς και δάσκαλοι μουσικής οι οποίοι πρόκειται να τοποθετηθούν με την έναρξη των τμημάτων.

Τα απογευματινά τμήματα που θα λειτουργήσουν από Δευτέρα έως Παρασκευή είναι τα εξής :
1.        Τμήμα φωνητικής – μπουζουκιού – κιθάρας  , τα μαθήματα θα παραδίδονται σε ατομικό επίπεδο , μία φορά την εβδομάδα.
      ΤΜΗΜΑ ΦΩΝΗΤΙΚΗΣ για παιδιά και ενηλίκους
Στο τμήμα φωνητικής μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε το διάφραγμα για τη σωστότερη τοποθέτηση της φωνής, κάνουμε φωνολογικές ασκήσεις, για σωστότερη άρθρωση και ασκήσεις φωνητικής (στα παιδιά τα μαθήματα φωνητικής είναι περιορισμένα, καθώς η φωνή τους είναι ακόμα υπό διαμόρφωση). Τα  μαθήματα,  διάρκειας  40 λεπτών  θα  παραδίδονται  σε  ατομικό  επίπεδο   μία  φορά  την  εβδομάδα.
ΤΜΗΜΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΟΥ
Στο τμήμα μπουζουκιού μαθαίνουμε «λαϊκούς δρόμους» (κλίμακες λαϊκής μουσικής) πάνω στις οποίες βασίζονται τα λαϊκά μας τραγούδια. Για κάθε «λαϊκό δρόμο» που μαθαίνουμε, θα γίνεται εκμάθηση τραγουδιών που βασίζεται στην εκάστοτε κλίμακα. Στόχος του τμήματος είναι να αγαπήσει το παιδί τη λαϊκή μουσική και να γνωρίσει  τους «λαϊκούς δρόμους» έτσι ώστε να μπορεί, αργότερα, χωρίς την καθοδήγηση του δασκάλου να μπορεί να μάθει μόνο του τα τραγούδια της αρεσκείας του. Τα  μαθήματα,  διάρκειας  40 λεπτών  θα  παραδίδονται  σε  ατομικό  επίπεδο   μία  φορά  την  εβδομάδα.
ΤΜΗΜΑ ΚΙΘΑΡΑΣ
Στο τμήμα κιθάρας μαθαίνουμε συγχορδίες, βάσει των οποίων γίνεται η εναρμόνιση τραγουδιών, καθώς και ρυθμούς, πάνω στους οποίους βασίζονται τα ελληνικά και ξένα τραγούδια. Για κάθε ρυθμό που μαθαίνουμε γίνεται εκμάθηση ενός ή περισσοτέρων τραγουδιών. Στόχος του τμήματος, είναι το παιδί να μπορεί να εξοικειωθεί  με τους ρυθμούς και τις συγχορδίες, έτσι ώστε να καταστεί  ικανό  να συμμετέχει σε κάποιο σύνολο ή και να συνοδεύει το τραγούδι του. Τα  μαθήματα,  διάρκειας  40 λεπτών  θα  παραδίδονται  σε  ατομικό  επίπεδο   μία  φορά  την  εβδομάδα
2.        Τμήμα πιάνου – αρμόνιου: Προσφέρονται βασικές δεξιότητες στην εκμάθηση των συγκεκριμένων οργάνων  σε ατομικό επίπεδο (20΄λεπτα μαθήματα, δύο φορές την εβδομάδα ή 40΄λεπτο μάθημα, μία φορά την εβδομάδα).

3.        Τμήματα πληροφορικής
Τα  μαθήματα  θα  διεξαχθούν  σε  ομαδικό  επίπεδο  και θα  διαρκέσουν
δύο  μήνες ( Οκτώβριος-Νοέμβριος)
ΕΝΗΛΙΚΕΣ
·         ΑΡΧΑΡΙΟΙ
ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ/ ΕΒΔΟΜΑΔΑ: 32
ΗΜΕΡΕΣ/ ΕΒΔΟΜΑΔΑ : 2
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΩΡΑΡΙΟ : 4

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΛΟΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ, INTERNET (ΠΛΟΗΓΗΣΗ, ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ), WINDOWS (ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ, ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ, ΣΥΜΠΙΕΣΗ ΑΡΧΕΙΩΝ, ΕΓΓΡΑΦΗ CD/DVD), MICROSOFT OFFICE WORD

·         ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΙ
ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ/ ΕΒΔΟΜΑΔΑ: 48
ΗΜΕΡΕΣ/ ΕΒΔΟΜΑΔΑ : 3
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΩΡΑΡΙΟ : 6

INTERNET (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ, EMAIL, SKYPE), MICROSOFT OFFICE WORD, EXCEL, POWERPOINT, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΚΟΝΑΣ (PICASA)
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ/ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΣΚΩΝ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG, ΧΡΗΣΗ ΔΗΜΟΦΙΛΩΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΩΝ (π.χ. μtorrent)
ΜΑΘΗΤΕΣ
·         ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ: ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ: 24 / ΗΜΕΡΕΣ : 2
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΩΡΑΡΙΟ : 3

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΣΧΗΜΑΤΩΝ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ

·         ΠΡΩΤΗ-ΤΡΙΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ: 32 / ΗΜΕΡΕΣ : 2
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΩΡΑΡΙΟ : 4

Παρακαλούμε όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν , να συμπληρώσουν και υποβάλουν έως την Τετάρτη 19/09/12 στην διεύθυνση του σχολείου ( και μέσω email : mail@4dim-drapets.att.sch.gr ) ή στα μέλη του Συλλόγου ( Συγκέντρωση Γονέων ) τις σχετικές αιτήσεις που έχουμε διανείμει στους μαθητές.