Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Χορήγηση πιστοποιητικών υγείας-Ατομικό δελτίο υγείας

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης απέστειλε προς τα Δημοτικά σχολεία οδηγίες για τον τρόπο χορήγησης πιστοποιητικών υγείας , για τους μαθητές της Α' τάξης για το σχολικό έτος 2012-2013. Το έγγραφο αναφέρει τα ακόλουθα :

ΘΕΜΑ : Χορήγηση πιστοποιητικών υγείας

Έχοντας υπόψη:
1)      το με αριθμ. πρωτ. Υ3Γ/ΓΦ13/ΓΠ.οικ.82130 έγγραφο του τμήματος Σχολικής Υγείας, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για τη «Συγκρότηση κλιμακίων για διευκόλυνση των διαδικασιών χορήγησης πιστοποιητικών Υγείας, για εξυπηρέτηση εγγραφής των μαθητών στις δομές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»,
2)      το με αριθμ.πρωτ.24740/12 έγγραφο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ» για τη Συγκρότηση κλιμακίων ιατρών για τη χορήγηση πιστοποιητικών υγείας στο «ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ»,
3)      το με αριθμ.πρωτ.9374/3.9.2012 έγγραφο του Τζάνειου Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά για τη «Συγκρότηση κλιμακίων ιατρών για τη χορήγηση πιστοποιητικών υγείας, για τις εγγραφές των μαθητών στις δομές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»,
4)      το με αριθ.πρωτ.19666/10.9.2012 έγγραφο του Γενικού Νοσοκομείου ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» για τη «Συγκρότηση κλιμακίων ιατρών για τη χορήγηση πιστοποιητικών υγείας»
5)      το με αριθ.πρωτ.16608/11-04-2012 έγγραφο του ΕΟΠΥΥ,

σας ενημερώνουμε ότι:
Tα παιδιά σχολικής ηλικίας, που είναι ασφαλισμένα στον ΕΟΠΥΥ, με τη φροντίδα των γονέων ή κηδεμόνων τους, μπορούν να προσέρχονται, στα παρακάτω Νοσοκομεία και με τους όρους που αναφέρονται στην επόμενη σελίδα, για δωρεάν εξέταση και χορήγηση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, που αφορούν το Ατομικό Δελτίο Υγείας καθώς και τα Πιστοποιητικά Υγείας (οδοντολογική, καρδιολογική και οφθαλμολογική εξέταση), για εγγραφή στην Α’ τάξη για το νέο σχολικό έτος 2012-2013. Τα παιδιά θα εξετάζονται από καρδιολόγο ενηλίκων και μόνο σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα, θα συνιστάται η περαιτέρω εξέταση από παιδοκαρδιολόγο.
Ο προγραμματισμός των επισκέψεων των ενδιαφερομένων  (μέσω του συστήματος των τηλεφωνικών ραντεβού ή όπως αλλιώς έχει ορισθεί η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων) θα πρέπει να πραγματοποιείται σε ώρες και ημέρες όπως αυτές προκαθορίζονται από το κάθε Νοσηλευτικό ίδρυμα ως εξής:
Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ»: Προσέλευση στα Εξωτερικά Ιατρεία κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 9.00 πμ – 11.30 πμ, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού για καρδιολόγο, οφθαλμίατρο και οδοντίατρο. Τηλ.επικοινωνίας: 210 58.31.999 και 210 58.31.000 (εσωτ.2000), από τις 8.30 καθημερινά έως και τις 15 Νοεμβρίου 2012.
Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας - Πειραιά «ΑΓΙΟΣ  ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»: Προσέλευση στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία σε πρωινό ωράριο, 2 φορές την εβδομάδα, σε προκαθορισμένες ημερομηνίες και έως πέντε μαθητές κάθε φορά. Τηλ.επικοινωνίας: Γραμματεία των Τ.Ε.Ι. 213 20.77.547
Σημείωση: το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, αρμοδιότητας του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας – Πειραιά «ΑΓΙΟΣ   ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» στερείται των αναγκαίων προς έκδοση πιστοποιητικών υγείας ειδικοτήτων – πλην παιδίατρου – και ως εκ τούτου δεν μπορεί να συμμετάσχει στην εν λόγω διαδικασία.

Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «ΤΖΑΝΕΙΟ» - Κέντρα Υγείας αρμοδιοτήτων του (Κ.Υ Αίγινας, Κ.Υ.Γαλατά): Προσέλευση στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία. Τηλ. επικοινωνίας: 210 43.92.575 – 639.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση των γονέων των σχολείων σας σχετικά με τον προγραμματισμό των επισκέψεών τους στα αρμόδια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας και στη συνέχεια για τις δικές  σας ενέργειες.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
                          ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ