Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Σε ''πάγο'' έχει μπει η δόση χρημάτων για τα σχολεία

Εν αναμονή των ''τσεκουρεμένων'' χρημάτων, που θα έπρεπε  ήδη να έχουν διανεμηθεί από το Δήμο και την πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή στα σχολεία ,οι λογαριασμοί και τα χρέη των σχολείων τρέχουν, με αποτέλεσμα πολλά προβλήματα να εντοπίζονται στην λειτουργικότητα του σχολείου και στην κάλυψη των δαπανών (λογαριασμοί φυσικού αερίου , γραφική ύλη και αναλώσιμα υλικά κλπ). Σε πολλά σχολεία έχει διαπιστωθεί η διακοπή του φυσικού αερίου και η απειλή από την Εταιρεία Φυσικού Αερίου για επικείμενη διακοπή σε άλλα , δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την '' κοινωνική της ευαισθησία'' και το πρόσωπο μιας εταιρείας με μοναδικό στόχο το κέρδος , απέναντι ,όχι σε ιδιώτες αλλά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς . Καλούμε όλες τις εταιρείες είτε είναι δημοσίου συμφέροντος είτε ιδιωτικού , να επιδείξουν την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία και να καταλάβουν ότι δεν έχουν να κάνουν με επιχειρηματίες που προσπαθούν να διαφύγουν των υποχρεώσεων τους, αλλά με σχολεία που αναμένουν με αγωνία τα χρήματα του κράτους για να λειτουργήσουν. Ο Δήμος εντέλλεται όπως λάβει ΆΜΕΣΑ τα απαραίτητα μέτρα και την διαβούλευση με την συγκεκριμένη εταιρεία , προκειμένου λειτουργήσουν απρόσκοπτα οι σχολικές μονάδες και προστατευτούν μαθητές και εκπαιδευτικοί . Είμαστε ΈΤΟΙΜΟΙ ως γονείς και ενεργοί πολίτες για διεκδικήσουμε και κερδίσουμε τα αυτονόητα , αξιοπρεπή διαβίωση              .