Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Εθελοντικός καθαρισμός ακτής στις 5 Ιουνίου΄΄ Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος΄΄

Ο Δήμος μας σε συνεργασία με το δίκτυο ΄΄Μεσόγειος SOS ΄΄ καλεί τους πολίτες , τους δασκάλους , καθηγητές , Συλλόγους Γονέων και μαθητές να συμμετέχουν στο καθαρισμό της παραλίας στην περιοχή ανάπλασης στην Δραπετσώνα , την Τρίτη 5 Ιουνίου ημέρα καθιερωμένη ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος . Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Παιδείας για την πληρέστερη ενημέρωση σας :

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   Κερατσίνι, 22-5-2012.

NOΜΟΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ                                                     Αρ. πρωτ.: …………………

ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ–ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
--------------------------------------------------
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
& ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Πληροφορίες: Ελένη Μυργιαλή
Τηλέφωνο: 2132074-677

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΣ
ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΣ

Ο  Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Λουκάς  Τζανής, και η Δημοτική Αρχή της πόλης μας καλούν τους κ.κ. Διευθυντές και εκπαιδευτικούς, τους Συλλόγους  Γονέων και Κηδεμόνων και τους μαθητές των σχολείων μας σε μια εκστρατεία εθελοντικού καθαρισμού της ακτής μας, στον Υδατόπυργο της Δραπετσώνας, την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 και ώρα 9.00 π.μ..
    Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος μας συνεργάζεται φέτος με το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, που συντονίζει για 17η χρονιά την πανελλαδική εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών των ακτών, του βυθού και άλλων φυσικών περιοχών, η οποία τελείται υπό την αιγίδα του Μεσογειακού Προγράμματος Δράσης του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον και πραγματοποιείται με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.
    Πέρα από τη συμβολική κίνηση της συλλογής και διαλογής των απορριμμάτων, προσπαθούμε να κατακτήσουμε την παραλία που μας ανήκει, ώστε να υπάρξει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές μας, ύστερα από δεκαετίες αποκλεισμού από αυτές.
ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΣ
ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΓΑΝΤΩΣΟΥΜΕ ΤΟ
ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ, ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣ