Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Αγαπητοί γονείς και φίλοι , το επόμενο Σάββατο 31 Μαρτίου και από ώρα 10.00 έως 13.30 θα πραγματοποιήσουμε την 4η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου μας στο χώρο του σχολείου (Μ.Μπότσαρη 48 Δραπετσώνα).
Η αιμοδοσία είναι μία ευγενική πράξη , μία πράξη προσφοράς ζωής στον συνάνθρωπο μας.
Είναι ζήτημα ζωής και τιμής . Αυτό προσπαθεί ο Σύλλογος μας να προωθήσει ως μία πράξη αλληλεγγύης προς τους γονείς , φίλους και παιδιά που καθημερινά δοκιμάζονται και βρίσκονται στην ανάγκη , διότι όλοι μας ή συγγενείς μας ή φίλοι μας κάποια στιγμή θα βρεθούν στην ανάγκη να το επιζητήσουν.

Θέλοντας να σας ενημερώσουμε για την διαδικασία της αιμοδοσίας ,θα πρέπει να γνωρίζεται ότι :
- ο όγκος του αίματος που λαμβάνεται είναι το 1/20 του συνολικού όγκου αίματος του ανθρώπου.
- η αναπλήρωση του χαμένου όγκου γίνεται σε 10 μόνο λεπτά , ενώ ο όγκος του πλάσματος σε 12 ώρες.
- η αιμοδοσία είναι ωφέλιμη για τον οργανισμό κάθε υγιούς δότη ,διότι κινητοποιείται ο μυελός των οστών του , για την παραγωγή νέων κυττάρων αίματος.
- ο πόνος της βελόνας διαρκεί όσο ένα τσίμπημα , δηλαδή μια στιγμή. Την υπόλοιπη ώρα ο αιμοδότης απλώς ανοιγοκλείνει την γροθιά του , προκειμένου διευκολυνθεί η φλεβική επάνοδος του αίματος νιώθοντας ένα μοναδικό συναίσθημα ικανοποίησης και συμπαράστασης.

Όσοι από τους αιμοδότες επιθυμούν , μπορούν τις επόμενες ημέρες από την αιμοδοσία να πραγματοποιήσουν δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις στην μονάδα αιμοδοσίας του νοσοκομείου Μεταξά , με το οποίο συνεργαζόμαστε.
Όσοι αιμοδότες στο μέλλον χρειαστούν μονάδες αίματος οι ίδιοι ή συγγενείς τους μπορούν να αποτανθούν στην Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου μας , η οποία και θα διαθέσει τις απαιτούμενες μονάδες.
Με βεβαίωση που θα χορηγηθεί από την μονάδα αιμοδοσίας μπορεί ο εργαζόμενος να την προσκομίσει στην εργασία του για χορήγηση αιμοδοτικής άδειας ή ο μαθητής -σπουδαστής για να δικαιολογήσει απουσίες.
Στην διαδικασία της αιμοδοσίας μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι άνθρωποι ηλικίας άνω των 18 ετών.

Οποιοσδήποτε είναι άρρωστος ή παίρνει φάρμακα θα μπορεί να ενημερώσει τον γιατρό που θα είναι παρόν προκειμένου λάβει την έγκριση ή όχι για την αιμοδοσία.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συμμετοχή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας και οι παρατηρήσεις σας μας δίνουν ώθηση στο να γίνουμε καλύτεροι . Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας .