Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας πραγματοποίησε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας για την οποία εξέδωσε το εξής δελτίο τύπου :

Αθήνα 13/3/2012
Προς
Μ.Μ.Ε.
Κοιν:
Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του νέου Υπουργού Παιδείας Γιώργου Μπαμπινιώτη με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στα γραφεία της Ομοσπονδίας.
Τα μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έκαναν αναφορά σε όλα τα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών (οικονομική εξαθλίωση των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα των νέων, αξιολόγηση, κατάργηση διετούς παραμονής στην οργανική θέση, επίδομα θέσης αναπληρωτών, μετεκπαίδευση - επιμόρφωση, δαπάνες για την παιδεία, προσχολική αγωγή, υγειονομική περίθαλψη, προσμέτρηση προϋπηρεσίας αναπληρωτών μετά το 2010, υποσιτισμός μαθητών, επικείμενη κατάργηση ΚΕΔΔΥ) ζητώντας από τον Υπουργό να δώσει λύσεις.
Ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι βρίσκει λογικά τα αιτήματα όπως του διατυπώθηκαν από τη Δ.Ο.Ε. Ζήτησε κατανόηση και μικρή πίστωση χρόνου προκειμένου να ενημερωθεί επαρκώς και να ακολουθήσει νέα συνάντηση για να δοθούν απαντήσεις - διευκρινήσεις.
Για την αξιολόγηση ανέφερε πως είναι ένα θέμα που έχει κοινωνική διάσταση. Πρέπει να είναι έντιμη και να μην οδηγεί σε απολύσεις. Αναγνώρισε την ιδιαιτερότητα του έργου του εκπαιδευτικού και ζήτησε την αντιπρόταση της Δ.Ο.Ε.. Απέκλεισε την ολοκληρωτική κατάργηση της αξιολόγησης. Δεσμεύτηκε, επίσης, ότι στις αρχές του Αυγούστου τα σχολικά βιβλία θα βρίσκονται στα σχολεία.
Από τη Δ.Ο.Ε.
---------------------------------------------------------------------------------------

Εμείς οι γονείς πως είναι δυνατόν να πιστέψουμε τις νέες ανακοινώσεις με δεδομένο ότι ακόμα και σήμερα δεν έχουν διανεμηθεί όλα τα βιβλία της τρέχουσας σχολικής χρονιάς και κυρίως στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση ;