Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

Προσπάθειες δίχως αποτέλεσμα !!!

Εδώ και χρόνια  προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της μόνωσης του κτιρίου, άλλοτε με ημίμετρα  και άλλοτε με αδιαφορία έχοντας στο μυαλό τους ότι το πρόβλημα θα ξεχαστεί ή θα το αντιμετωπίσουν οι επόμενοι ιθύνοντες του Δήμου. Αναφερόμαστε βέβαια στο πρόβλημα της μόνωσης του κτιρίου του σχολείου μας και την εισροή υδάτων που παρατηρείται κάθε φορά σε μερικές αίθουσες διδασκαλίας , στους διαδρόμους και στην αίθουσα εκδηλώσεων.

Από τις ημέρες των εορτών έως και σήμερα , με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης του σχολείου και κατόπιν συνεχών εγγράφων (βλέπε εδώ) και διαμαρτυριών του Συλλόγου μας για την αντιμετώπιση του διαχρονικού αυτού προβλήματος, συνεργείο των μικρο-έργων του Δήμου προχώρησε σε εργασίες αποκατάστασης και επισκευής των σοβάδων και τον ελαιοχρωματισμό των τοίχων στις αίθουσες που παρουσιάζουν προβλήματα. Το αποτέλεσμα φαίνεται στις φωτογραφίες .
Οι εργασίες ελαιοχρωματισμού είχαν ικανοποιητικό αποτέλεσμα γεγονός που κράτησε για ελάχιστες ώρες , δεδομένης της νέας εισροής υδάτων με την πρώτη δυνατή βροχή. Οι πρόχειρες και επιτόπιες εργασίες για την μόνωση της οροφής, που προηγήθηκαν από συνεργείο του Δήμου, το οποίο και ευχαριστούμε για την προσπάθεια του , φαίνεται δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα , όπως ήταν αναμενόμενο.
Οι υποσχέσεις και η δρομολόγηση ανάθεσης εργολαβίας για την πλήρη αποκατάσταση της οροφής το προηγούμενο καλοκαίρι , φαίνεται αναβλήθηκε από την Δημοτική αρχή , προκειμένου διαθέσουν τα χρήματα σε κάποιο άλλο σκοπό , προφανώς πιο σημαντικό από τα παιδιά ενός δημοτικού σχολείου.
Η Διεύθυνση του σχολείου με νέο της έγγραφο προς το Δήμο και το γραφείο Παιδείας , ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί και ζητάει την ανάθεση του έργου στεγανοποίησης σε ειδικό εργολάβο.
Ο Σύλλογος Γονέων  , σε συνέχεια και της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης και του εγγράφου διαμαρτυρίας που υπογράφηκε από τους Γονείς , απαιτεί  την άμεση έναρξη της διαδικασίας για την μελέτη και ανάθεση του έργου σε εξειδικευμένο συνεργείο με χρήματα που θα εξασφαλίσει ο Δήμος είτε μέσα από ειδικά προγράμματα , είτε από τα κονδύλια που διατίθενται από το κράτος για τις επισκευές και συντηρήσεις των σχολικών κτιρίων .
Η απαίτηση μας αυτή και οι προθέσεις μας θα πρέπει να γίνουν κατανοητές από τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους μέσα από τις κινητοποιήσεις μας , που θα λάβουν μέρος αυτή την εβδομάδα. Με σχετική ανακοίνωση μας θα ενημερώσουμε τους γονείς ,για την μορφή διαμαρτυρίας και την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί.