Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Το σχολείο μας στην μεγάλη διαπολιτισμική γιορτή της UNICEF

Με μια μεγάλη διαπολιτισμική γιορτή έκλεισε τη χρονιά που μας πέρασε η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011 στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς από τις 10πμ έως τη 1μμ. Η γιορτή ήταν αφιερωμένη στην πολυπολιτισμικότητα, τη διαφορετικότητα, την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Παιδιά από διάφορα δημοτικά σχολεία της Αττικής, παιδιά διαφορετικής γεωγραφικής καταγωγής, διαφορετικών δεξιοτήτων, διαφορετικών γλωσσών και πολιτισμών, είχαν την ευκαιρία να έλθουν πιο κοντά, να παίξουν, να τραγουδήσουν και να στείλουν ένα μήνυμα αγάπης, ειρήνης και συμπαράστασης στα παιδιά όλου του κόσμου.

Στη γιορτή συμμετείχαν 345 μαθητές από ποικιλία φορέων, μεταξύ και των οποίων και το σχολείο μας. Το 4ο Δημοτικό σχολείο Δραπετσώνας εκπροσωπήθηκε από μια χορωδία αποτελούμενη από 26 μαθητές, της Ε' και ΣΤ' τάξης, οι οποίοι επελέγησαν και εκπαιδεύτηκαν εξαιρετικά από την δασκάλα της μουσικής του σχολείου μας. Την ευθύνη της μετακίνησης και της οργάνωσης της συμμετοχής μας είχε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας , το οποίο και συνόδεψε τους μαθητές.
Συγχαρητήρια στα παιδιά μας για την άψογη εκτέλεση των χριστουγεννιάτικων τραγουδιών , που παρά την πολύωρη ταλαιπωρία της αναμονής, ανταποκρίθηκαν σε αυτό που διδάχτηκαν να κάνουν.