Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Προβλήματα και δυσλειτουργίες στην λειτουργία των σχολικών τροχονόμων

Προβλήματα και δυσλειτουργίες στην λειτουργία των σχολικών τροχονόμων , έχουν διαπιστωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα , από οδηγούς που προσπαθούν να παρκάρουν και να εμποδίσουν τις διαβάσεις πεζών στην οδό Αναπαύσεως και Αγ. Παντελεήμονα . Καθημερινά σχεδόν υπάρχουν προστριβές και διαμαρτυρίες από τους <παράνομους> οδηγούς προς την σχολική τροχονόμο , προκειμένου συνεχίσουν να παρκάρουν παρανόμως , όπως το έκαναν για χρόνια , σύμφωνα και με δηλώσεις τους. Αμφισβητούν την τοποθέτηση της σχολικής τροχονόμου και δικαιολογούνται για την παρανομία τους ,από την ύπαρξη της ξεβαμμένης διάβασης πεζών .
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΟΔΗΓΟΙ  , ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ΕΞΥΠΗΡΈΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ.
Χρόνια είχε να λειτουργήσει ο θεσμός του σχολικού τροχονόμου στα σχολεία της Δραπετσώνας , την λειτουργία του οποίου πετύχαμε κατόπιν πιέσεων και απαιτήσεων των γονέων.
Οι δύο σχολικοί τροχονόμοι έχουν προσληφθεί από την σχολική επιτροπή και σύμφωνα με διαδικασία που έχει υποδείξει ο Δήμος . Έχουν παρακολουθήσει σχετικό σεμινάριο από την Τροχαία ενώ τους έχει δοθεί η δικαιοδοσία για σημείωση των αυτοκινήτων και των οδηγών που παρακωλύουν την ασφαλή διέλευση των μαθητών , κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης από το σχολείο και την σχετική ενημέρωση της Τροχαίας.
Παρακαλούμε για την τήρηση των κανόνων του Κ.Ο.Κ. , γεγονός το οποίο θα παρακολουθούμε καθημερινά και εφόσον χρειάζεται θα ζητούμαι και την συνδρομή της τροχαίας.
Οι πιέσεις μας , προς τον Δήμο , για την διαγράμμιση των διαβάσεων τόσο στην οδό Αναπαύσεως όσο και στην οδό Σωκράτους , είναι συνεχής και η απάντηση από το γραφείο του Αντιδημάρχου Καθημερινότητας, είναι ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι ελαιοχρωματιστές !!!