Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011

Με αφορμή τον Παπαδιαμάντη

www.sgt.gr

Παπαδιαμάντης για Εφήβους

Θεατρικό εργαστήριο για εφήβους: Με αφορμή τον Παπαδιαμάντη...
Τα Σάββατα, 22 & 29 Οκτωβρίου 2011, 12:00 - 14:00

edu_papadiamantis
Ένα θεατρικό εργαστήριο δύο συναντήσεων με βασικό άξονα την παράσταση Οι Έμποροι των Εθνών της θεατρικής ομάδας ΟΠΕRA, που είναι βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η μύηση των συμμετεχόντων στη γλώσσα και τις θεματικές του Παπαδιαμάντη μέσα από θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς και παιχνίδια. Οι ηθοποιοί της ομάδας ΟΠΕRAθα ανοίξουν την «κουζίνα» της παράστασης και θα καθοδηγήσουν τους νέους στην εξερεύνηση του έργου, με στόχο να εντοπίσουν και να αναπτύξουν με δικά τους μέσα τα θέματα-σκηνές της παράστασης που έχουν άμεση συνάρτηση με τη ζωή τους.

Θέματα όπως εξουσία, πίστη, θρησκεία, έρωτας, υπέρβαση θα συσχετιστούν με την καθημερινότητα των εφήβων και θα παραχθούν μικρές θεατρικές σκηνές - με κάποια από τα κείμενα του έργου - σε προτεινόμενες συνθήκες που να αφορούν το σήμερα.

περισσότερες πληροφορίες...http://www.sgt.gr/gr/programme/event/414