Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011

Επιστολή Διαμαρτυρίας

Την Παρασκευή 7-10-11 , το Δ.Σ. του Συλλόγου επέδωσε έγγραφη, ενυπόγραφη από τους γονείς, διαμαρτυρία στα γραφεία του κου Δημάρχου , Αντιδημάρχων Παιδείας και Καθημερινότητας , αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο μας και ιδιαίτερα τρεις αίθουσες , με την εισροή βρόχινων υδάτων. Είχαμε την διαβεβαίωση του Αντιδημάρχου Παιδείας , για την άμεση έναρξη των εργασιών ,με υπεύθυνο συνεργείου τον κύριο Κατράκη ο οποίος ήταν παρών στην συνάντηση , μετά την λήξη των καταλήψεων που έχουν στις υπηρεσίες του Δήμου. Σχετική ενημέρωση έλαβε και ο κύριος Δήμαρχος , ο οποίος δεσμεύτηκε να έρθει στο σχολείο μας την Δευτέρα 10-10-11 και ώρα 09:30.
Το έγγραφο το οποίο συντάχθηκε και υπογράφηκε από όλους τους γονείς που ήταν παρόν στην Γενική Συνέλευση είναι το ακόλουθο:

ΘΕΜΑ : Επιστολή Διαμαρτυρίας

ΣΧΕΤ : 1) Το αριθ.πρ. 141/27-09-2011 έγγραφο 4ου Δημοτικού Σχολείου Δραπετσώνας
            2) Το αριθ.πρ. 2/26-01-11 έγγραφο μας
            3) Το αριθ.πρ. 5/22-02-11 έγγραφο μας

Κατόπιν έκτακτης γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων , κατά την διάρκεια της οποίας έγινε ενημέρωση προς τους γονείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο μας , αποφασίστηκε  η σύνταξη αυτής της επιστολής διαμαρτυρίας το οποίο και σας αποστέλλουμε απαιτώντας  άμεσα ενέργειες σας για την επίλυση τους .

Δ Ι Α Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ο Μ Α Σ Τ Ε

Για την απαράδεκτη και προκλητική αδιαφορία των υπεύθυνων συνεργείων και των ιθυνόντων του Δήμου , που με διάφορες δικαιολογίες αναβάλουν συνεχώς την έναρξη εργασιών αποκατάστασης της μόνωσης του κτιρίου , η αναγκαιότητα  των οποίων έχει επισημανθεί από τον προηγούμενο χειμώνα έως και σήμερα, με τα ανωτέρω σχετικά έγγραφα.
Η Επικινδυνότητα και η Ακαταλληλότητα των αιθουσών , που έχει σαν αποτέλεσμα τον κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας και υγείας των παιδιών μας , σας καθιστά υπεύθυνους για οποιοδήποτε ατύχημα προκύψει από εδώ και στο εξής.
Απαιτούμε την άμεση έναρξη εργασιών , έστω και προσωρινού χαρακτήρα , προκειμένου αντιμετωπίσουμε τα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα . Δεν είναι δυνατόν για μία ακόμη σχολική χρονιά να απομακρύνουμε τα παιδιά από τις τάξεις ή να κάνουν μάθημα χωρίς ρεύμα για την αποφυγή κινδύνου ηλεκτροπληξίας και βραχυκυκλώματος.

Σας ενημερώνουμε ότι  από την Γενική Συνέλευση πάρθηκε η απόφαση για τις μορφές κινητοποίησης  ,που θα λάβουν μέρος στο κτίριο του Δημαρχείου , σε περίπτωση που αντιμετωπίσουμε εκ νέου προβλήματα , με την μόνωση του κτιρίου.

Προβάλουμε ως πρωταρχικό αίτημα μας , την μόνωση του κτιρίου , χωρίς να εξαιρούμε τα προβλήματα και θέματα που έχουν τεθεί στα ανωτέρω έγγραφα του Συλλόγου και της Διεύθυνσης του σχολείου μας . Είναι απαράδεκτο να έχει τονιστεί ο κίνδυνος που εγκυμονεί  για τα παιδιά μας,  λόγω των ανύπαρκτων διαβάσεων ,να έχουμε προτείνει και επιλέξει δύο σχολικούς τροχονόμους οι  οποίοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω της αδιαφορίας και αμέλειας των συνεργείων για την διαγράμμιση των διαβάσεων , που έχουν υποδειχθεί από την τροχαία .

Αναμένουμε έγγραφη ενημέρωση για τις ενέργειες που τυχόν  έχετε προγραμματίσει και οι οποίες απαιτούνται από τους γονείς να γίνουν άμεσα.

Η Γενική Συνέλευση Συλλόγου Γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Δραπετσώνας