Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

Αλαλούμ

Αλαλούμ επικρατεί στην παιδεία και στην εκπαίδευση αναφορικά με τις αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί και κανείς δεν γνωρίζει πως και πότε θα εφαρμοστούν.  Εχθές (15/09/11) κατόπιν συνάντησης που είχαμε , στο χώρο του σχολείου μας , στην οποία συμμετείχαν οι διευθυντές των Δημοτικών σχολείων Δραπετσώνας , με τον πρόεδρο και μέλη  της νέας σχολικής επιτροπής ενημερωθήκαμε για την χαώδη κατάσταση που επικρατεί αναφορικά με την κατάργηση των παλιών σχολικών επιτροπών και την ενεργοποίηση τη νέας ενιαίας σχολικής επιτροπής .
Για την νέα σχολική επιτροπή δεν έχουν εκδοθεί σχετικές οδηγίες και διατάξεις για τον τρόπο λειτουργίας ,τις αρμοδιότητες , υποχρεώσεις και τον τρόπο κατανομής των χρημάτων απο τα κονδύλια που αποστέλλονται στον Δήμο για τα σχολεία.
Το μόνο σίγουρο που γνωρίζουμε , είναι ότι η νέα σχολική επιτροπή για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα είναι υπεύθυνη για 52 σχολεία του Δήμου μας και θα λαμβάνει τα χρήματα τα οποία και θα πρέπει να κατανέμει στα αντίστοιχα σχολικά κοινοτικά συμβούλια. Το κονδύλι το οποίο έχει εγκριθεί για την Γ' δόση είναι 140.000 ευρώ μειωμένο κατά 60.000 σε σύγκριση με τις προηγούμενες δόσεις , το οποίο έχει μπλοκαριστεί και δεν μπορεί να διατεθεί στα σχολεία , γεγονός που καθιστά τα σχολεία ανενεργά ( πληρωμές καθαριστριών , λογαριασμών , λειτουργικών δαπάνων κ.λ.π.) δεδομένου ότι τα λεφτά τα οποία είχε κάθε σχολείο στο ταμείο του , έως σήμερα , δεν δικαιούται να τα διαχειριστεί λόγω της κατάργησης των παλιών σχολικών επιτροπών και πρέπει να τα παραδώσει στην νέα σχολική επιτροπή. Με λίγα λόγια ΜΠΑΧΑΛΟ !!!
Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε σχετικά .